Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Divgalvainam bruņurupucim izveidota sava lappuse Facebook

Divgalvainais bruņurupucis, kurš piedzimis ASV Teksasas štata Sanantonio pilsētas zooloģiskajā dārzā, kļuvis par savas lapaspuses sociālajā tīklā Facebook īpašnieku, vēsta plašsaziņas līdzekļi.

Bruņurupucis izšķīlās 18. jūnijā un tam dots vārds Telma un Luīze, par godu šāda paša nosaukuma Ridlija Skota 1991. gada filmas varoņiem. Kā precizējusi zoodārza administrācija, par Telmu sauc bruņurupuča labo, bet par Luīzi – kreiso galvu. Zooloģiskā dārza apmeklētāji neparasto bruņurupuci šobrīd var apskatīt vienā no akvārijiem.

Pirmais ieraksts Telmas un Luīzes lapaspusē sociālajā tīklā parādījās 23. jūlijā. Kopumā lapaspusē izvietotas saites uz rakstiem par bruņurupuču dzīvi, kā arī fotogrāfijas un dialogi starp abām bruņurupuča galvām. Informācijā par lietotāju norādīts, ka bruņurupucis jau ir pabeidzis Bruņurupuču skolu (Slider High School) un Bruņurupuču universitāti (University of Turtledome).

Zooloģiskā dārza pārstāvis Kreigs Pelke (Craig Pelke) tikmēr pavēstījis presei, ka Telma un Luīze jūtas labi un ēd ar abām mutēm. Pēc viņa vārdiem, divgalvaini bruņurupuči un čūskas rāpuļu organisma īpatnību dēļ vairākumā gadījumu spēj nodzīvot ilgu mūžu.

Telma un Luīze ir saldūdens bruņurupucis Pseudemys Texana, kas atrodams galvenokārt ASV Teksasas štata upēs un ezeros. Pieauguša šīs sugas bruņurupuča bruņu platums var sasniegt 30 centimetrus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits