Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

EDSO: Donbasa kontaktgrupa parakstījusi vienošanos par atmīnēšanu

Donbasa konflikta noregulējuma trīspusējā kontaktgrupa tikšanās gaitā trešdien parakstījusi divus dokumentus par situācijas normalizēšanu Donbasā uz saskarsmes līnijas, žurnālistiem pavēstīja Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) īpašais pārstāvis Martins Saidiks.

"Pirmkārt, tas ir dokuments par atmīnēšanas darbu. Bruņotajiem spēkiem un militārajiem formējumiem no abām pusēm līdz 31.martam ir jānodrošina apzīmējumi un jāsagatavo to rajonu kartes, kuri ir jāatmīnē. Otrkārt, tas ir dokuments par totālu aizliegumu mācībās izmantot kaujas ieročus. Šis aizliegums stājas spēkā 4.marta naktī," sacīja amatpersona.

Prioritāri jāatmīnē teritorijas tieši līdzās saskares līnijas kontrolpunktiem, kas tiek izmantoti civilistu pārvietošanai, kā arī teritorijas līdzās ceļiem, kas ved uz šiem kontrolpunktiem, viņš piebilda.

Puses arī apņēmušās veikt izskaidrošanas darbu vietējo iedzīvotāju vidū.

"Ar atmīnēšanas jautājumu koordināciju nodarbosies kopējais kontroles un koordinācijas centrs ar EDSO īpašās monitoringa misijas atbalstu," sacīja Saidiks.

Viņš arī pauda cerību, ka tiks turpināta gūstekņu apmaiņa.

"[Gūstekņu] apmaiņa notika pagājušajā nedēļā, ceru, ka tā notiks arī nākotnē," sacīja amatpersona.

Avots ziņu aģentūrai Interfax stāstīja, ka tikuši "parafēti divi dokumenti - atmīnēšanas grafiks un dokuments par mācību aizliegšanu 30 kilometru attālumā no saskares līnijas".

Pušu pārstāvji nogādās dokumentus Kijevā, Doņecka un Luhanskā parakstīšanai, piebilda avots.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits