Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

EDSO sanāksmē Varšavā sūdzas par nepilsoņu tiesību ierobežošanu Latvijā

 Varšavā notikušajā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) sanāksmē krievu tiesību aktīvisti norādījuši uz minoritāšu tiesību pārkāpšanu un ierobežošanu Latvijā.

Kā sanāksmē izteicies Krievijas vēstniecības galvenais koordinators krievu tautiešu organizācijām Latvijā Viktors Guščins, nākamgad būs pagājuši 25 gadi, kopš Latvija "vairāk nekā 30% savu iedzīvotāju padarīja par nepilsoņiem un nepiešķīra automātisku pilsonību", tādā veidā pārkāpjot starptautiskās tiesības.

Guščins deklamēja, ka pēdējās vispārējās vēlēšanas Latvijā notika 1990.gada 18.martā, bet kopš vēlēšanu tiesību atņemšanas tik lielai sabiedrības daļai "ir jāapšauba jebkuru referendumu un vēlēšanu demokrātiskais raksturs". Pēc viņa domām, attiecīgi ir jāapšauba arī varas iestāžu un to lēmumu leģitimitāte.

Guščins uzsvēris apstākli, ka vēlēšanu tiesību liegšana tik lielai sabiedrības daļai ir veicinājusi politiskās sistēmas attīstīšanos kreisā radikālisma un neonacisma virzienā, kā arī tiekot pamatīgi ierobežotas minoritāšu tiesības, viņu iespēja iegūt izglītību dzimtajā valodā, vārda un pat pārvietošanās brīvība. "Var apgalvot, ka Latvija, ārēji sevi pozicionējot kā demokrātisku valsti, ir izveidojusi nacionālistisku diktatūru," tā izteicās krievu tautiešu organizāciju pārstāvis.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits