Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Ēģiptē piespriež nāvessodu dievlūdzēju slepkavam

Tiesa Ēģiptes dienvidos svētdien piesprieda nāvessodu musulmaņu vīrietim par sešu koptu dievlūdzēju un viena musulmaņu policista nošaušanu pagājušā gada janvārī.

Valsts drošības tiesa arī paziņoja, ka ceturtdien pasludinās spriedumu abiem pārējiem šajā slepkavībā aizdomās turētajiem. Ja viņi tiks atzīti par vainīgiem, tad februārī viņiem tiks piespriesti sodi.

39 gadus vecais Muhameds Ahmeds Huseins ir notiesāts par slepkavību ar iepriekšēju nodomu un par pilsoņu iebiedēšanu. Huseinam piespriestais nāvessods vēl tiks nosūtīts Ēģiptes lielmuftijam apstiprināšanai.

Huseins un vēl divi bruņoti vīrieši 2010.gada 6.janvārī no automašīnas atklāja uguni uz dievlūdzējiem, kas pēc Ziemassvētku vakara dievkalpojuma nāca ārā no koptu baznīcas Nagaahammadi ciemā pie Kenas pilsētas Ēģiptes dienvidos.

Ēģiptē ir pastiprinājies saspīlējums starp musulmaņiem un kristiešiem koptiem pēc Jaungada naktī notikuša spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukuma koptu baznīcai Aleksandrijā, kurā tika nogalināts 21 cilvēks.

Kopti ir lielākā kristiešu kopiena Tuvajos Austrumos. Viņi ir 10% no Ēģiptes 80 miljoniem iedzīvotāju, kuru vairākums ir musulmaņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits