Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Ēģiptē smagi piekauts islāmistu kandidāts uz prezidenta amatu

Bruņoti uzbrucēji naktī piekāvuši Ēģiptes vadošo islāmistu kandidātu uz prezidenta amatu Abdelmoneimu Abolfotohu (Abdel Moneim Aboul Fotouh), kurš ar smadzeņu satricinājumu ievietots slimnīcas reanimācijas nodaļā, piektdien pavēstīja viņa komandas pārstāvji.

Kandidāts atgriezies no kampaņas pasākuma Munufejas pilsētā, kad viņu apturējuši trīs vīri, kuru sejas sedza maskas un kas bija bruņojušies ar mašīnpistolēm.

"Tie viņam vairākas reizes iesita pa seju, paņēma mašīnu un aizbēga," sacīja aģitācijas štāba pārstāvis Ahmeds Osama. "Viņš tagad atrodas reanimācijas nodaļā un ir pie samaņas," sacīja Osama. Uzbrukums noticis divas nedēļas pirms prezidenta amata kandidātu reģistrācijas.

Abolfotohs tika izslēgts no ietekmīgās Musulmaņu brālības, kad viņš oponēja kustības lēmumam neizvirzīt savu kandidātu prezidenta vēlēšanām.

Viens no atzītākajiem arābu pasaules sunnītu garīdzniekiem šeihs Jusefs al Karadavi Abolfotohu atzinis par "vadošo kandidātu" priekšvēlēšanu sacensībās, kurās citu pretendentu vidū piedalās arī liberālais Amrs Musa, bijušais ārlietu ministrs un Arābu līgas vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits