Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ēģiptes prezidents Mursi anulē pretrunīgi vērtēto dekrētu

Ēģiptes prezidents Muhameds Mursi sestdien anulējis 22.novembrī izsludināto dekrētu, kas ievērojami paplašināja viņa pilnvaras un izsauca plašus protestus tautā, informēja amatpersonas.

Tomēr 15.decembrī izsludinātais referendumu par jauno konstitūciju notiks kā plānots, paziņoja Mursi pārstāvis, norādot, ka prezidents nav tiesīgs to atcelt.

LETA jau ziņoja, ka protesta demonstrācijas Ēģiptē atsākās ar jaunu sparu pēc tam, kad Mursi 22.novembrī izsludināja konstitucionālu dekrētu, paplašinot savas pilnvaras, "lai aizsargātu revolūciju". Cita starpā Mursi noteica, ka tiesas nevar lemt par konstitūcijas projekta izstrādāšanas struktūras - Pārstāvju sapulces - leģitimitāti.

Mursi oponenti bija neapmierināti kā ar konstitūcijas projektu, tā arī to, ka prezidents 15.decembrī izsludinājis referendumu par jauno pamatlikumu.

Kairā ir notikušas vairākas vardarbīgas demonstrācijas, no kurām asiņainākā bija pagājušajā nedēļā naktī uz ceturtdienu, kad Mursi pretinieku un atbalstītāju sadursmēs dzīvību zaudēja septiņi cilvēki, bet vēl teju 350 tika ievainoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits