Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ēģiptes tiesa liek apcietināt Mursi par sakariem ar Hamas

Ēģiptes tiesa likusi apcietināt nopratināšanai gāzto prezidentu Muhamedu Mursi saistībā ar aizdomām par sadarbību ar palestīniešu kustību Hamas, piektdien pavēstīja oficiālā ziņu aģentūra MENA.

Mursi tiks pratināts par to, vai viņš sadarbojies ar Hamas 2011.gada sākuma uzbrukumos policijas iecirkņiem un organizējot izlaušanos no cietumiem, kad pret toreizējā prezidenta Hosni Mubaraka varu sākušos nemieru laikā no ieslodzījuma vietām brīvībā izlauzās vairāki islāmisti un citi politieslodzītie, norādīja aģentūra.

Šīs lietas izmeklē Kairas tiesa, kurai uzdots noskaidrot, kā ieslodzītie 2011.gada janvāra beigās izlauzušies no cietuma. Iepriekš izskanējušas apsūdzības, ka Mursi islāmistu organizācija vērsusies pēc palīdzības pie Gazas joslā valdošās kustības Hamas.

Mursi ieslodzījumā tiek turēts jau kopš 3.jūlija apvērsuma. Jaunais režīms arestējis arī lielāko daļu Mursi pārstāvētās Musulmaņu brālības vadības cilvēku. Rietumu pasaules līderi, arī Eiropas Savienības (ES) augstā ārlietu pārstāve Ketrina Eštone, pieprasījuši Mursi atbrīvot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits