Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Eiropieši negrib palīdzēt Baltijai

Lai gan NATO statūti paredz dalībvalstu vienotību militārajos jautājumos, vairākums lielo Rietumeiropas valstu iedzīvotāji laikraksta Financial Times organizētajā aptaujā apgalvoja, ka iebilstu nacionālo armiju nosūtīšanai uz Baltijas valstīm, lai aizsargātu tās no Krievijas iebrukuma. Vācijā, Itālijā un Spānijā tikai nedaudz vairāk kā ceturtdaļa aptaujāto atzina, ka kara gadījumā atbalstītu militāru palīdzību Latvijai, Lietuvai un Igaunijai.

Tikai Lielbritānijā, Francijā un ASV vairāk respondentu bija gatavi atbalstīt armijas nosūtīšanu palīgā Baltijas valstīm, taču atbalsts nepārsniedza 40%.

Vienlaikus visās aptaujātajās valstīs vairāk cilvēku atzina Krieviju par lielāku draudu pasaules drošībai nekā Irāna, Irāka un Dienvidkoreja, ziņo The Financial Times. Vēl augustā Krieviju par lielāko draudu pasaules drošībai atzina aptuveni 3% aptaujāto, taču septembrī veiktajā aptaujā šādu vērtējumu izteica gandrīz piektdaļa respondentu. Lielākas bažas aptaujātie pauda tikai par Ķīnu un ASV. Visu aptaujāto valstu iedzīvotāji uzskatīja, ka Eiropas intereses sarunās ar Krieviju labāk spētu aizstāvēt Baraks Obama nekā Džons Makeins.

Par spīti tam, respondenti nevēlējās, lai Gruzijas kara dēļ tiktu palielināti izdevumi valsts aizsardzībai uz veselības aizsardzības vai sociālā nodrošinājuma rēķina. Lielākā pretestība pret bruņošanos bija Spānijā, kur kritiski pret šādu iespēju izteicās trīs ceturtdaļas aptaujāto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits