Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

EK mikroshēmu ražotāju kartelim piemēro 331 miljona eiro soda naudu

Eiropas Komisija (EK) pasaulē lielākajiem atmiņas mikroshēmu ražotājiem, tostarp "Samsung", "Infineon" un "Toshiba", kopumā piemērojusi 331 miljona eiro (232,6 miljonu latu) naudas sodu par karteļa izveidošanu, teikts trešdien publiskotajā komisijas paziņojumā.

Lielākā soda nauda piešķirta Dienvidkorejas kompānijai "Samsung Electronics Co.", kam nāksies samaksāt 145 miljonus eiro (101,9 miljonus latu).

Vācijas "Infineon Technologies" noteiktais naudas sods veido 56,7 miljonus eiro (39,8 miljonus latu), bet Dienvidkorejas "Hynix Semiconductor Inc." - 51,5 miljonus eiro (36,19 miljonus latu).

EK sodas naudas piemērojusi arī Japānas uzņēmumiem "Hitachi" "Toshiba", "Mitsubishi", "NEC Electronics" un "Elpida Memory", kā arī Taivānas "Nanya".

Savukārt ASV mikroshēmu ražotājam "Micron Technology" no naudas soda izdevies izvairīties, jo kompānija EK sniedza informāciju par pastāvošo karteli.

Komisija arī norādīja, ka kopējais naudas soda apjoms ticis samazināts par 10%, jo kompānijas atzinušas savu dalību kartelī.

Šī ir pirmā reize, kad karteļa lietā panākta šāda vienošanās.

"Šajā lietā iesaistītās kompānijas ir atzinušas, ka koordinējušas cenas," sacīja Eiropas Savienības konkurences komisārs Hoakins Almunija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zviedrija plāno armiju palielināt par trešdaļu

Zviedrija līdz 2030.gadam palielinās savas militārās aizsardzības jaudu gandrīz par trešdaļu, piešķirot papildu finansējumu civilajai aizsardzībai, munīcijai, rezerves daļām un remontdarbnīcām.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits