Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Eksperti pārbaudīs, vai pie Mozambikas atrasta atlūza ir no pazudušās Malaizijas lidmašīnas

Starptautiski eksperti pārbaudīs pie Mozambikas krastiem atrastu lidmašīnas atlūzu, kas varētu būt no 2014.gadā mīklaini pazudušās Malaysia Airlines lidmašīnas.

"Atlūzas atrašanās vieta atbilst dreifēšanas modelim, kuru pasūtīja Austrālijas Transporta drošības birojs (ATSB), un atbilst reisa MH370 meklēšanas rajonam Indijas okeāna dienvidos," paziņoja Austrālijas infrastruktūras un transporta ministrs Darens Česters.

Pēc viņa teiktā, atlūza tiks nogādātas Austrālijā, kur to pārbaudīs Austrālijas un Malaizijas amatpersonas, kā arī citi speciālisti.

"Saskaņā ar sākotnējām ziņām, ir ļoti liela iespēja, ka Mozambikā atrastā atlūza pieder B777," paziņoja Malaizijas transporta ministrs Tiongs Lai. "Es aicinu ikvienu izvairīties no nevajadzīgām spekulācijām, jo mēs šobrīd neesam varējuši secināt, ka atlūza pieder MH370."

Pie Mozambikas atrasta 89 reiz 56 centimetrus liela atlūza, kas, pēc sākotnējiem novērtējumiem, ir lidmašīnas Boeing 777 astes daļa.

Malaysia Airlines lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 2014.gada 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Neraugoties uz vērienīgajiem meklēšanas darbiem, lidmašīnas korpusu tā arī nav izdevies atrast.

Pērn jūlijā Francijai piederošajā Reinjonas salā tika atrasta lidmašīnas atlūza, kas atbilstoši ekspertu vērtējumam bija reisa MH370 lidmašīnas fragments.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits