Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ekspertīzēs apstiprināts - uzietās atlūzas ir no pazudušā Malaizijas lainera

Austrālijas un Malaizijas eksperti pēc pārbaudēm ir teju par 100% pārliecināti, ka pēdējo mēnešu laikā dažādās vietās uzietās atlūzas ir no pazudušā _Malaysia Airlines _lainera, kas 2014.gadā reisā MH370 devās no Kualalumpuras uz Pekinu, vēsta BBC.Kopš pagājušā gada jūlija vairākkārt paziņots par atrastiem atlūzu fragmentiem, kas varētu būt no pazudušā _Boeing 777 _lainera.

Kaut jau pirmajās dienās pēc katra atraduma eksperti ar lielu ticamības pakāpi pieļāva, ka atlūzas ir no minētās lidmašīnas, tās tika nosūtītas padziļinātas izpētes veikšanai uz Austrāliju. Nu pēc ekspertīzēm var droši teikt - uzietās atlūzas ir no lainera Boeing 777. Par to, ka tas ir tieši _Malaysia Airlines _laineris, liecina aviokatastrofu statistika - neviena cita šāda tipa lidmašīna dienvidu puslodē okeānā nekad nav avarējusi. Nav saņemtas arī ziņas par to, ka kādam _Boeing 777 _lidojuma laikā būtu nolūzušas detaļas.Šobrīd Mozambikas, Dienvidāfrikas Republikas un Maurīcijas, kā arī Reinjonas piekrastēs atrasti pieci atlūzu fragmenti, proti, spārna flaperona daļa, horizontālā astes sekcijas stabilizatora daļa, stabilizatora panelis, dzinēja detaļa ar Rolls-Royce logo uz tās un durvju paneļa fragments.Visas atlūzas uzietas tūkstošiem kilometru attālumā no tās zonas Indijas okeānā, kur notiek vraka meklēšanas darbi. Pašlaik aptuveni 300 000 kvadrātkilometru lielo apgabalu "ķemmē" trīs kuģi, taču no lidmašīnas vraka nav ne miņas. Visticamāk, lielāko daļa atlūzu okeāna straumes jau aiznesušas prom no pārmeklējamās zonas.Jau vēstīts, ka 2014.gada martā mīklainos apstākļos pazuda Malaysia Airlines lidmašīna Boeing 777 ar 239 cilvēkiem uz klāja. Visticamāk, laineris pēc izgaišanas no radaru ekrāniem turpināja lidojumu, novirzoties no kursa, kamēr beidzās degviela, un tad avarēja okeānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits