Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ekvadorā notiek protesti pret darbavietu likvidēšanu un algu samazināšanu

Ekvadoras lielākajās pilsētās pirmdien notika protesti pret prezidenta Lenina Moreno skarbajiem pasākumiem ekonomikas krīzes risināšanai, tostarp pret darbavietu likvidēšanu un algu samazināšanu.

Moreno pagājušajā nedēļā paziņoja par valsts tēriņu samazināšanu, tostarp slēdzot valsts uzņēmumus un vēstniecības ārvalstīs, bet arodbiedrības pirmdien uzstāja, ka strādnieki maksā nesamērīgu cenu salīdzinājumā ar Ekvadoras eliti.

"Šie protesti notiek tāpēc, ka valdība atlaiž strādniekus, lai neliktu bagātajiem maksāt," protesta gājienā Kito reportieriem paziņoja valsts lielākās arodbiedrības - Vienotās strādnieku frontes (FUT) vadītājs Mesjass Tatamuess.

Galvaspilsētā Kito protesta gājienā izgāja ap 2000 cilvēku, vicinot karogus un plakātus un izkliedzot lozungus pret valdību.

Protestētāji valkāja sejas maskas un ievēroja sociālās distancēšanās pasākumus pret jaunā koronavīrusa izplatīšanos. Ekvadorā ir reģistrēti vismaz 3200 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, un valsts ir pirmajā vietā Dienvidamerikā pēc šo gadījumu skaita attiecības pret iedzīvotāju skaitu. Varas iestādes uzskata, ka vēl vairāk nekā 2000 nāves gadījumu var būt saistīti ar šo vīrusu.

Demonstrācijas notika ne vien galvaspilsētā, bet arī citās pilsētās, tostarp Gvajakilā, kas ir Ekvadoras veselības krīzes epicentrs.

Moreno ir licis slēgt vēstniecības, samazināt diplomātisko personālu un slēgt septiņus valsts uzņēmumus, kas ir daļa no pasākumiem apmēram 4 miljardu ASV dolāru ietaupīšanai. 

Prezidents arī paziņojis par aviosabiedrības TAME likvidēšanu, kura pēdējos piecos gados cietusi zaudējumus vairāk nekā 400 miljonu ASV dolāru apmērā. 

Valdība ir paziņojusi, ka Covid-19 pandēmija līdz šim maksājusi ekonomikai vismaz 8 miljardus dolāru. 

Valsts sektorā strādājošo darba laiks ir samazināts par 25%, bet viņu algas - par 16%.

Moreno svētdien paziņoja, ka koronavīrusa dēļ 150 000 cilvēku zaudējuši darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits