Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Eni apsūdz Kadafi karaspēku Lībijas lielākās naftas atradnes pilnīgā izpostīšanā

Itālijas naftas kompānija Eni paziņojusi, ka tās lielāko Lībijas naftas atradni, kas zināma kā Elephant, pilnībā izpostījis gāztā valsts diktatora Muamara Kadafi karaspēks. Tas apgrūtinās ātru Lībijas atgriešanos pasaules naftas tirgos pēc vairākus mēnešus ilgušajiem nemieriem un pilsoņu kara, vēsta aģentūra Reuters.

"Mūsu brīvprātīgais ar desmit cilvēku pavadošo komandu devās uz atradi, kur pavadīja divas stundas. Uzņemtās fotogrāfijas liecina par pilnīgu haosu," paziņoja Eni operāciju menedžeris Lībijā Mustafa Abugfiifs.

Atradne, kurā līdz karadarbības sākumam tika iegūti aptuveni 130 tūkstoši barelu naftas dienā, tikusi atklāti izpostīta, tās lidosta ir pilnībā iznīcināta, tāpat iznīcināti svarīgi monitori un nozīmīgākie aparāti, viņš paziņoja. "Mēs nevaram apsolīt, ka atradne sāks pelnīt līdz gada beigām. Kadafi karavīri tur ir iznīcinājuši pilnīgi visu," piebilda M. Abugfiifs.

Atjaunošanas process var prasīt vairāk laika arī tādēļ, ka rajonā, kur atrodas atradne, joprojām turpinās sadursmes starp nemiernieku kaujiniekiem un Kadafi lojālistiem.

Septembra beigās Eni atjaunoja naftas ieguvi 15 urbumos Abuatifelas atradē, kas atrodas 300 km uz dienvidiem no Bengazi. Eni ir pirmā kompānija, kas atjaunoja naftas ieguvi Lībijā, neraugoties uz to, ka valstī nav beigušās kaujas starp nemierniekiem un gāztajam pulkvedim M. Kadafi lojālajām armijas vienībām un ciltīm. Eni arī bija pirmā kompānija, kas Lībija sāka komerciālu naftas un gāzes ieguvi – tas notika vēl 1959. gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits