Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

EP novērotāju vadītājs: Ukraiņi ir balsojuši par mieru un Eiropu

Spēcīgāka demokrātija un "stratēģiska izvēle par mieru un Eiropu" bija Ukrainas tautas vēstījums svētdienas parlamenta - Augstākās Radas - vēlēšanās, norādīja Andrejs Plenkovićs (EPP, HR), EP starptautisko vēlēšanu novērošanas misijas delegācijas vadītājs preses konferencē pirmdien Kijevā.

"Mūsu novērtējums ir ļoti pozitīvs. Vēlēšanas notika saskaņā ar starptautiskajiem standartiem," viņš teica.

Deputāti novēroja, ka Ukrainas tauta piedalījās balsošanā ar lepnumu un spēcīga pilsoņa pienākumu, viņš norādīja.

"Neskatoties uz ārkārtīgi sarežģīto situāciju valstī, nelikumīgo Krimas aneksiju un hibrīda agresiju, ko šobrīd piedzīvo Ukraina, valdībai un vēlēšanu iestādēm ir izdevies noorganizēt šīs vēlēšanas sakārtotā un mierīgā veidā," uzsvēra Plenković.

Eiropas Parlamenta deputāts apsveica Ukrainas tautu un jaunievēlētos deputātus, izvēloties "skaidru ceļu Eiropas virzienā". Viņš norādīja, ka deputāti gaida ātru jaunās Augstākās Radas konstitūciju un jaunas valdības izveidošanu, kurā būtu "stingra ES darba kārtība".

"ES un, pats galvenais, Eiropas Parlaments stāvēt līdzās Ukrainai un ir gatavi atbalstīt un palīdzēt īstenot Asociācijas nolīgumu. Ukrainai ir nepieciešama palīdzība no ES un ES palīdzēs Ukrainai," sacīja Plenković, Delegācijas ES un Ukrainas Parlamentārās sadarbības komitejas vadītājs.

Eiropas Parlamenta vēlēšanu novērošanas delegācijā ir 14 locekļi, no deviņām dažādām ES valstīm, kas pārstāv visas Parlamenta politiskās grupas. Vēlēšanu dienā viņi novēroja vēlēšanu iecirkņus, balsošanu un balsu skaitīšanu Kijevā, Odesā, Harkovā, Dņepropetrovskā un Čerkasi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits