Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

ES ārlietu ministri stāvokli Gruzijā apspriedīs trešdien

Eiropas Savienības (ES) valstu ārlietu ministri tiksies ārkārtas sanāksmē trešdien Briselē, lai apspriestu situāciju Gruzijā, kas pēdējās dienās ir iesaistīta militārā konfliktā ar Krieviju. To svētdien paziņoja ES prezidējošā valsts Francija.

Polija ir ierosinājusi sarīkot ES valstu un valdību vadītāju samitu Gruzijas jautājumā. Polijas premjerministrs Donalds Tusks paziņojis, ka Polijas priekšlikums esot pieņemts, bet Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts pieļāvis iespēju, ka ES samits varētu notikt nākamajā nedēļā.

Kopš piektdienas, kad Gruzija ieveda savu karaspēku starptautiski neatzītajā Dienvidosetijas republikā, kas ir pasludinājusi neatkarību no Gruzijas, karadarbībā ar Gruziju ir iesaistījusies Krievija, kas ir ievedusi savus karavīrus Dienvidosetijā un bombardē galvenokārt militārus objektus Gruzijā, lai gan ir notikuši uzlidojumu arī civiliem mērķiem. Svētdien Gruzija paziņoja par sava karaspēka izvešanu no Dienvidosetijas. Pēc neapstiprinātām ziņām, konfliktā Dienvidosetijā gājuši bojā vairāk nekā 2000 cilvēku, lielākoties civiliedzīvotāji.

Abhāzija un Dienvidosetija 90.gadu sākumā pasludināja neatkarību no Gruzijas, taču tās nav atzinusi neviena pasaules valsts. Maskava atbalsta abu separātisko republiku valdības un ir piešķīrusi Krievijas pilsonību lielākajai daļai to iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PAR NOTIKUMIEM GRUZIJĀ

Klimovičs: Bombardēta Zugdidi pilsēta.

Karš Gruzijā ir smags kauna traips cilvēcei.

Četru valstu prezidenti: Gruzija ir lakmusa papīrs.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits