Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

ES komisārs: Latvijas politiķiem jāapzinās stāvokļa nopietnība

Eiropas Savienības ekonomikas un monetāro lietu komisārs Hoakins Almunija paudis pārliecību, ka Latvijas politiķi nemēģinās izvairīties no nepopulārām reformām, kas varētu izraisīt sabiedrības neapmierinātību, jo šajā situācijā tā ir vienīgā izeja. «Nav citas alternatīvas. Šī koriģēšanas programma ir vienīgā alternatīva sliktākajam scenārijam, kāds iespējams Latvijas ekonomikā. Esmu pārliecināts, ka Latvijas politiskie līderi pilnībā apzinās, cik liela ir likme,» H.Almunija pavēstīja pēc ES finanšu ministru sanāksmes Luksemburgā.


Latvijas finanšu ministrs Einars Repše viņam solījis, ka Saeima jūnija vidū pieņems valsts budžeta grozījumus. Valsts izdevumu samazināšanas programma paredz samazināt budžeta deficītu par 500 miljoniem latu šogad un par 400 miljoniem latu nākamgad. Tas ir būtisks priekšnoteikums, lai saņemtu nākamo, 1,2 miljardus eiro lielo daļu no 7,5 miljardu eiro aizdevuma, ko Latvijai piedāvā Starptautiskais Valūtas fonds un Eiropas Savienība.

H.Almunija vēsta, ka nākamo aizdevuma daļu Latvija varētu saņemt jūnija beigās vai jūlija sākumā, ja parlaments būs apstiprinājis lēmumu par valsts izdevumu samazināšanu. Aizdevums palīdzētu nostiprināt latu pret devalvācijas risku. Latvijas valdība un Latvijas Banka sola noturēt lata piesaisti eiro, jo devalvācija kaitētu gan privātpersonām un uzņēmējiem, kas ņēmuši kredītus eiro, gan skandināvu bankām, kas izsniegušas šos kredītus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits