Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FIFA viceprezidents varētu būt piesavinājies zemestrīces upuriem domātu naudu

Kādreizējais Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) viceprezidents Džeks Vorners 2010.gadā varētu būt piesavinājies 750 000 dolāru (650 000 eiro), kas bija domāti Haiti notikušās zemestrīces upuriem, vēsta BBC.

Naudu toreiz ziedojusi FIFA un Dienvidkorejas Futbola asociācija, tomēr ASV izmeklētāji secinājuši, ka nauda nokļuvusi Vornera kontos un palikusi viņa "personiskajā lietošanā".

Jau 2012.gadā Trinidadas un Tobago Futbola federācija (TTFF) pauda, ka ziedojums iemaksāts kontā, ko kontrolē Vorners, bet toreiz viņš noliedza jebkādas nelikumības.

Kā zināms, iepriekš Vorners tika vainots arī desmit miljonu dolāru (8,9 miljonu eiro) saņemšanā, lai Dienvidāfrikas Republika (DĀR) iegūtu tiesības 2010.gadā rīkot Pasaules kausa finālturnīru. Tiek ziņots, ka šī nauda izsniegta attīstības projektiem Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas futbola asociācijas (CONCACAF) valstīm, tomēr maksājums bija adresēts tieši Vorneram, kurš tobrīd bija CONCACAF vadītājs.

Kā norādījušas ASV varasiestādes, saiņi ar skaidru naudu esot nodoti kādā Parīzes viesnīcā, kas bijis kā kukulis no augsta ranga DĀR orgkomitejas locekļa. Pēcāk nauda esot nonākusi pie Vornera.

Kukuļņemšanā apsūdzēto Vorneru meklēšanā izsludinājis Interpols. Viņš šobrīd atrodas savā dzimtajā Trinidadā un Tobago, jau pirms divām nedēļām pieteicās policijā, tomēr vēlāk tika atbrīvots pret drošības naudu.

Vorners amatu FIFA pameta 2011.gadā, kad viņu kā CONCACAF prezidentu diskvalificēja Ētikas komisija pēc pieķeršanas korupcijā pirms iepriekšējām FIFA prezidenta vēlēšanām.

Pagājušajā mēnesī Šveicē pirms FIFA kongresa tika veikti vairāku amatpersonu aresti saistībā ar kukuļdošanu. Neskatoties uz skandālu, prezidenta amatā tika pārvēlēts Zeps Blaters, tomēr pāris dienu vēlāk, skandālam pieņemoties spēkā, viņš paziņoja par gatavību atkāpties no amata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits