Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Filipīnās nogrimis prāmis, 31 cilvēks gājis bojā, vismaz 170 pazuduši bez vēsts

Filipīnu piekrastē piektdienas vakarā pēc sadursmes ar kravas kuģi nogrimis prāmis, kurā atradās vairāk nekā 800 cilvēki, paziņojušas amatpersonas. Sadursme notikusi pie Filipīnu otrās lielākās pilsētas Sebu, noslogotā ostas ieejā, divus kilometrus no krasta. Kuģi sadūrās ap plkst.21 pēc vietējā laika.

Pēc krasta apsardzes pārstāvju teiktā, šobrīd no ūdens izcelts 31 bojā gājušais un 629 izdzīvojušie, bet vismaz 170 cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem bez vēsts. Upuru skaitā ir arī bērni, bet jaunākais izglābtais ir vienpadsmit mēnešus vecs, vēsta aģentūra AFP.

Sākotnēji tika ziņots, ka uz prāmja atradušies 692 cilvēki, no kuriem bojā gājuši 17, izglābti vairāk nekā 500, bet bez vēsts pazuduši gandrīz 200 cilvēki. Vēlāk noskaidrojās, ka uz prāmja atradies vismaz 841 cilvēks - 723 pasažieri un 118 apkalpes locekļi, tomēr nav garantiju, ka šīs ziņas ir precīzas, un uz kuģa bijušo cilvēku skaits tiek minēts robežās no 830 līdz 870.

Prāmis Thomas Aquinas netālu no Sebu ostas sadūrās ar kravas kuģi Sulpicio Express 7, kas tobrīd atstāja ostu. Trieciens, pēc prāmja īpašnieku teiktā, bijis ļoti spēcīgs. Kad 138 metrus garais prāmis sasvērās uz sāniem un sāka grimt, kapteinis deva rīkojumu atstāt kuģi un apkalpe cilvēkiem dalīja glābšanas vestes. 

Filipīnu Krasta apsardze sāka glābšanas operāciju, kurā iesaistījās arī citi kuģi un zvejas laivas, kas nelaimes brīdī atradās tuvumā, bet darbu apgrūtināja tumsa. Aptuveni pusstundas laikā prāmis nogrima. Kravas kuģis, kurā atradās 36 apkalpes locekļi, nav nogrimis.

Prāmju satiksmei Filipīnu arhipelāgā ar tā septiņiem tūkstošiem salu ir svarīga nozīme, bet avārijas notiek visai bieži - gan spēcīgo vētru, gan kuģu sliktā tehniskā stāvokļa un nepietiekamas drošības noteikumu ievērošanas dēļ. Vistraģiskākā prāmja avārija Filipīnās notika 1987.gadā, kad prāmja Dona Paz sadursmē ar naftas tankkuģi gāja bojā vairāk nekā 4300 cilvēki. 2008.gadā, vētras laikā apgāžoties prāmim Princess of the Stars, dzīvību zaudēja aptuveni 800 cilvēku. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla pauž vilšanos par Baidena brīdinājumiem

Izraēlas vēstnieks ANO ceturtdien paudis vilšanos par ASV prezidenta Džo Baidena draudiem pārtraukt noteiktas ieroču piegādes Izraēlai, ja tā uzbruks Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits