Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Filipīnu un Ķīnas kuģi nonākuši saspringtā situācijā Dienvidķīnas jūrā

Filipīnām joprojām nav izdevies atrisināt situāciju, kas saistīta ar ķīniešu zvejnieku arestu, dieviem Ķīnas novērošanas kuģiem jau otro dienu stāvot iepretim Filipīnu flotes flagmaņkuģim Dienvidķīnas jūrā.

Ķīnas novērošanas kuģi otrdien noenkurojās starp zvejas kuģiem un Filipīnu flagmaņkuģi Gregorio Del Pilar, neļaujot arestēt ķīniešu zvejniekus.

Astoņi Ķīnas zvejas kuģi ir noenkurojušies Filipīnām piederošā teritorijā aptuveni 124 jūras jūdzes no Lusonas rietumu krasta, kur tos svētdien pamanīja Gregorio Del Pilar, liecina amatpersonu sniegtā informācija. "Situācija šorīt palikusi nemainīga," paziņojusi Filipīnu Ārlietu ministrija.

Ministrijas paziņojumā teikts, ka ārlietu ministrs naktī ir sazinājies ar Ķīnas vēstnieku Filipīnās, lai norādītu, ka reģions, kurā izveidojusies minētā situācija, ir "Filipīnu teritorijas neatņemama sastāvdaļa". Ministrs uzaicinājis vēstnieku trešdien ierastie ministrijā, lai rastu diplomātisku risinājumu šai situācijai.

Ķīna, Filipīnas, Bruneja, Malaizija, Taivāna un Vjetnama pretendē uz visu vai daļu no Dienvidķīnas jūras ūdeņiem, kurus šķērso globālas nozīmes tirdzniecības maršruts. Diplomātiskā spriedze šajos jautājumos Ķīnas un kaimiņvalstu starpā valda jau sen, bet pēdējā laikā situācija ir saasinājusies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits