Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Flika vadītā XL Airways Germany iesniedz maksātnespējas pieteikumu

Bertolta Flika vadītā Vācijas aviokompānija _XL Airways Germany _Darmštates tiesā iesniegusi maksātnespējas pieteikumu. Decembra vidū lidsabiedrība jau apturēja ziemas lidojumus, ceturtdien vēsta Dienas bizness.

Maksātnespējas pieteikums tiesā iesniegts 27. decembrī, vēsta aviācijas ziņu portāls ch-aviation. Savukārt 14. decembrī lidsabiedrība uz laiku apturēja ziemas sezonas darbību. Pēc darbības apturēšanas Airways Gemany izīrētājiem atpakaļ atgrieza iznomātās lidmašīnas. Tomēr kompānija apgalvoja, ka pavasarī savu darbību atjaunos. Pirms darbības apturēšanas kompānija strādāja ar piecām Boeing 737 – 800s lidmašīnām.

Kopš aizvadītā gada sākuma Frankfurtē bāzēto čarterkompāniju XL Airways Germany sāka vadīt bijušais airBaltic prezidents Bertolts Fliks. Viņš darbojas arī XL Airways France aviokompānijas padomē.

Kopš 2011. gada abas XL aviokompānijas pieder Šveicē un ASV bāzētajam investīciju fondam Beachside Capital. Iepriekš XL piederēja Islandes investīciju bankai Straumur Investment Bank, kas pārņēma bankrotējušās britu ceļojumu kompānijas XL Leisure Group aktivitātes, taču pati pēc neilga laika nonāca grūtībās.

B. Fliks skaidroja, ka apņēmies aizvest XL Germany līdz peļņai jau 2013. gadā. Lai to panāktu viņš samazinājis kompāniju izmaksas. Kā viens no pasākumiem bijis lidmašīnu lidojuma ātruma samazināšanu, kas ļauj ietaupīt degvielu.

XL Germany galvenie lidojumu mērķi ir tādas brīvdienu atpūtas vietas kā Kanāriju salas, Ēģipte, Turcija, Korfu, Rodas sala un Bulgārija.

Iepriekš aviācijai veltīts portāls Air Transport World vēstīja, ka XL Airways Germany turpmāku attīstību apsver sadarbībā ar lidsabiedrību Hamburg Airways. «Mūsu biznesā ir svarīgi strādāt kopā. Tādos aspektos kā flotes izmērs un lidojumu tīkla attīstība, XL Germany un Hamburg Airways perfekti saderētu,» portālam klāstīja B. Fliks.

DB jau rakstīja, ka par 2011. gadā notikušo airBaltic akciju pārņemšanu no airBaltic privātā akcionāra Baltijas Aviācijas sistēmas Latvijā notiek tiesvedības. No Latvijas puses pret B. Fliku ir iesniegta 70 miljonu latu vērta prasība par zaudējumiem, ko viņš varētu būt kompānijai nodarījis, atrodoties airBaltic vadībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits