Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

FOTO: Asi kritizē būvnieku ekspluatāciju Pasaules kausa vajadzībām Katarā

Būvniecības darbinieku ekspluatācija Katarā paredzētā 2022.gada Pasaules kausa finālturnīra futbolā norises vietās sasniegusi satraucošus apmērus, savā ziņojumā paudusi cilvēktiesību aizsardzības organizācija Amnesty International.

Bažas par būvnieku darba apstākļiem Kataras stadionos izskanējušas jau iepriekš, regulāri pienākot ziņām arī par strādnieku nāves gadījumiem darba norises vietās. Amnesty International pauž, ka radusies situācija Katarai jāizmanto, lai nodemonstrētu savu attieksmi pret cilvēktiesībām.

Organizācijas 169 lapaspušu biezajā ziņojumā minēts, ka pret darbiniekiem Kataras stadionos attiecas kā pret dzīvniekiem. Amnesty International aicina Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA) mudināt turnīra rīkotājus nodrošināt labākus darba apstākļus valstī ieceļojušajiem būvniekiem, vairums no kuriem nāk no Āzijas dienvidiem un austrumiem.

Rīkotāji līdz šim kategoriski nolieguši necilvēcīgu darba apstākļu esamību būvniecības vietās, tomēr solījuši ņemt vērā Amnesty International ziņojuma datus jau pašu uzsāktajā situācijas izpētē.

FIFA prezidents Zeps Blaters iepriekš ticies ar rīkotāju un Kataras valdības pārstāvjiem, uzsverot, ka pie situācijas uzlabošanas tiek aktīvi strādāts.

Amnesty International apgalvo, ka visizplatītākie cilvēktiesību pārkāpumi būvniecības vietās ir algu neizmaksāšana, skarbi un dzīvībai bīstami darba apstākļi, kā arī šokējoši dzīvošanas apstākļi. Tiek uzsvērts, ka dučiem ieceļojušo strādnieku tiek liegts valsti pamest, jo tā labad nepieciešams saņemt īpašu valsts atstāšanas atļauju.

Vislielākās bažas cilvēktiesību aizsardzības organizācija pauž par to, ka pārkāpumi uzskatāmi par sistemātiskiem. Apkopotie dati liecina, ka vēl pagājušajā gadā pēc kritieniem no liela augstuma mediķu aprūpē nokļuvuši ap 1000 strādnieku, bet septembrī Lielbritānijas mediji vēstīja par 44 no Nepālas ieceļojušo strādnieku nāves gadījumiem.

Pirmais stadions, kurā paredzētas 2022.gada Pasaules kausa izcīņas spēles, publikai tiks nodots 2015.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits