Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

FOTO: Atēnu ielās turpinās sadursmes; Finanšu ministrijas ēkā ugunsgrēks

Pēc Grieķijas parlamenta balsojuma par taupības pasākumu paketi, kuras apstiprināšanu pieprasa starptautiskie aizdevēji, ielās turpinās jauniešu un policijas sadursmes. Tiek arī ziņots, ka Finanšu ministrijas ēkā sācies ugunsgrēks.

Atēnu ugunsdzēsības dienests aģentūrai AFP pavēstīja, ka ugunsgrēks sācies vai nu ministrijas ēkas pirmajā stāvā izvietotajā pasta nodaļā, vai arī tās priekšā, taču ugunsdzēsēji nevar tam piekļūt, jo visapkārt valda vardarbība.

Finanšu ministrija atrodas Konstitūcijas laukumā, netālu no parlamenta ēkas.

"Mēs darām, ko varam," sacīja ugunsdzēsēju pārstāvis, norādot, ka pēc balsojuma policijas un protestētāju sadursmes kļuvušas vēl sīvākas.

"Šobrīd ikviens, kas ir ielās, ir patiesi nikns, bet citi ir nobijušies. Nav zināms, kas notiks tālāk," atzina kāds 35 gadus vecs vīrietis Konstitūcijas laukumā.

"Šeit ir haoss, taču mēs paliksim, lai kas notiktu. Mēs cīnīsimies, lai laukumu atgūtu," AFP savukārt sacīja kāds 22 gadus vecs students.

"Mēs turpināsim protestus, kamēr valdība kritīs, un tā kritīs," paziņoja kāds cits protestētājs.

Protestētāji laukumā bija uzslējuši improvizētas barikādes, un apmētāja policistus, ar petardēm, akmeņiem un citiem priekšmetiem.

Likumsargi pielietoja asaru gāzi, un nekārtību cēlājiem nācās meklēt patvērumu metro.

Pievakarē Atēnu ielās uzbrukumā cietis Grieķijas valdošās partijas parlamenta deputāts Aleksandrs Atanasiads, kurš iepriekš tika teicis, ka balsos pret plašo taupības pasākumu pieņemšanu, bet trešdien tomēr nobalsoja par, pavēstīja policija.

Atanasiadam garāmgājēji svieduši ar dažādiem priekšmetiem, viņam traumējot galvu, vēsta vietējā radiostacija. Tiesa, savainojums nav smags. Deputāts tad patvēries kvartālā līdzās Konstitūcijas laukumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits