Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

FOTO: Izraēlu paralizē spēcīgākā snigšana kopš 1978.gada

Sestdien Izraēlas iedzīvotājus šokēja spēcīga sniegavētra, kuras dēļ pārtraukta satiksme ar apdzīvotām vietām rajonos, kas atrodas augstāk virs jūras līmeņa. Sniegavētra plosās pēc dažu dienu snigšanas, kuras dēļ piektdien sniega sega Jeruzalemē jau bija sasniegusi 37 centimetru biezumu.

Meteorologi informējuši Izraēlas armijas radio, ka valsts patlaban piedzīvo stiprāko snigšanu kopš 1879.gada, vienlaikus prognozējot sniegavētras beigas jau šonakt.

Izraēlas elektroenerģijas kompānijas pārstāvis paziņojis, ka apmēram 29 000 Izraēlas mājsaimniecību palikušas bez elektrības, no tām 13 000 Jeruzalemē. Savukārt policija informē, ka valsts ziemeļos sniega dēļ nesasniedzamas ir 45 pilsētas un ciemati, bet nakts gaitā palīdzība bijusi nepieciešama 200 autobraucējiem.

Piektdienas vakarā upes pārplūšanas dēļ uz divām stundām tika slēgta satiksme pa Ajalonas maģistrāli, kas savieno Izraēlas komerciālo galvaspilsētu Telavivu ar tās piepilsētām.

Savukārt divas šosejas, kuras ved uz Jeruzalemi, kas paceļas apmēram 795 metrus virs jūras līmeņa, ir slēgtas jau trešo dienu. Sestdien lielākā daļa pilsētas galveno ielu bija attīrītas no sniega, tomēr municipalitāte aicina iedzīvotājus palikt mājās vai izvairīties no auto vadīšanas.

Sestdien paredzēti divi vilciena reisi no Telavivas uz Haifu, kas ir ļoti neprasti, jo ebreju sabata laikā sabiedriskais transports parasti nekursē.

Policijas pārstāve informējusi, ka Lodas pilsētā dzīvību zaudējis kādas Izraēlas arābu ģimenes zīdainis, kad nekvalitatīva sildītāja dēļ mājā izcēlies ugunsgrēks. Piektdienas vakarā negadījumā bojā gāja kāds 37 gadus vecs vīrietis, kurš netālu no Telavivas centās salabot mājas jumtu, bet nokrita un nositās.

Armija un brīvprātīgie pilsētā izplata siltas segas un nogādā siltākos mājokļos tos, kam tas ir nepieciešams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Orbāns Kijivā mudina Zelenski piekrist pamieram

Ungārijas premjers Viktors Orbāns, kurš vakar ieradies negaidītā vizītē Kijivā, aicinājis Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski apdomāt iespēju noslēgt vienošanos par uguns pārtraukšanu ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits