Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

FOTO: Madridē vērienīgi protesti pret plānotajiem abortu ierobežojumiem

Tūkstošiem cilvēku sestdien izgāja Spānijas galvaspilsētas Madrides ielās, protestējot pret valdības plāniem noteikt abortu ierobežojumus.

Madridē ieradās tūkstošiem cilvēku no visas Spānijas, apvienojoties līdz šim lielākajā demonstrācijā pret parlamentā iesniegto likumprojektu, kas abortus ļaus veikt tikai izvarošanas gadījumos vai kad mātei grūtniecība rada nopietnus draudus veselībai.

Pirms četriem gadiem Spānijas toreizējā sociālistu valdība legalizēja abortus, ļaujot tos brīvi veikt pēc sievietes izvēles līdz 14.grūtniecības nedēļai. Savukārt 2012.gadā izdarītie grozījumi atļāva grūtniecību pārtraukt līdz 22.nedēļai, ja mātes dzīvība ir apdraudēta vai auglim konstatētas nopietnas patoloģijas.

Taču Spānijas valdība īsi pirms Ziemassvētkiem paziņoja par ieceri grozīt likumu. Valdība jau ir apstiprinājusi attiecīgo likumprojektu, taču tas vēl nav iesniegts apstiprināšanai parlamentā, kurā vadošajai konservatīvajai Tautas partijai (PP) ir absolūts vairākums. Tomēr likumprojekts sabiedrībā tiek vērtēts pretrunīgi, kā arī izraisījis šķelšanos pašā Tautas partijā.

Sabiedrības domas aptaujas liecina, ka 80% spāņu, tostarp praktizējoši katoļi, atbalsta sievietes tiesības veikt abortu pēc savas izvēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits