Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

FOTO: Policijas un protestētāju sadursmēs Kairā 1000 cietušo

Sadursmēs, kas naktī uz trešdienu un trešdien dienas laikā Kairas Brīvības laukumā izraisījušās starp policijas specvienībām un ar reformu gauso gaitu neapmierinātiem protestētājiem, ievainoti vairāk nekā 1000 cilvēku, apliecina amatpersonas.

Veselības ministrija apstiprināja, ka sadursmēs ievainoti 1036 cilvēki, no viņiem 120 ievietoti slimnīcās. Tiesa gan, lielākā daļa hospitalizēto jau atlaista mājās.

"Slimnīcā joprojām ārstējas 16 cilvēki," sacīja veselības ministra vietnieks Abdelhamids Abaza.

Pie Iekšlietu ministrijas ēkas Kairas centrā bija sapulcējušies simtiem sadusmotu cilvēku - viņi dedzināja riepas un apmētāja policistus ar akmeņiem, savukārt norādīja drošības struktūru amatpersona. Tad izsaukta armija, lai atjaunotu kārtību.

Laukumā, kas pērnziem kļuva par nu jau gāztā prezidenta Hosni Mubaraka pretinieku protesta kustības epicentru, sadursmes ar tik lielu upuru skaitu nebija pieredzētas vairākus mēnešus, apliecināja sadursmju aculiecinieki.

Saistībā ar sadursmēm aizturēti 50 cilvēki, apliecināja informācijas avots armijā. "Prokuratūra viņus pratina, lai noskaidrotu, kas tieši notika Brīvības laukumā."

Aktīvisti bija aicinājuši laukumā sarīkot beztermiņa sēdošo demonstrāciju. Savukārt huntas pārstāvji brīdināja, ka tiek īstenota sazvērestība, lai situāciju valstī destabilizētu.

6.aprīļa kustība - tā ir viena no vairākām, kas aicinājušas uz tautas sacelšanos, - mudināja "visus ēģiptiešus doties uz Brīvības laukumu".

Protesti, kurus bijis iecerēts sākt 8.jūlijā, lai panāktu demokrātisko reformu īstenošanu, "sāksies šodien, un mēs sēdošo demonstrāciju turpināsim tik ilgi, līdz būs manāmas skaidras zīmes, ka prasības ir izpildītas", norādīja aktīvisti.

Tikmēr armija mudināja protestētājus nepakļauties "shēmām", kuru mērķis ir radīt haosu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits