Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Gājēju tiltu Slovākijā tomēr nenosauc Čaka Norisa vārdā

Netālu no Slovākijas galvaspilsētas Bratislavas jaunuzbūvētu tiltu tomēr nolemts nenosaukt Holivudas aktiera Čaka Norisa vārda, neskatoties uz to, ka tieši šis nosaukuma variants uzvarēja atbilstošā interneta aptaujā. Kā vēsta aģentūra Reuters, valsts varas iestādes beigās izlēmušas piešķirt tiltam nosaukumu Velosipēdu Brīvības tilts, lai gan sākotnēji tika ziņots, ka sabiedrības viedoklis obligāti tiks ņems vērā, izvēloties tilta nosaukumu.

Jāatgādina, ka pirms tam sociālajā tīklā Facebook notika balsojums par labāko nosaukumu velosipēdistu un gājēju tiltam pār Morāvas upi, par kura pārliecinošu uzvarētāju kļuva nosaukums Čaka Norisa tilts. Aptaujas gaitā šis variants savāca gandrīz 12 tūkstošus balsu, kamēr otrajā vietā palikušais variants Marijas Terēzes tilts – mazāk nekā tūkstoti balsu. Sākotnēji bija plānots, ka nosaukums tiltam tiks dots jau 2012. gada aprīlī, tomēr Slovākijas varas iestādes savu lēmuma par tilta vārdu paziņoja tikai pirms dažām dienām.

Kā aģentūrai norādījušas vairākas amatpersonas, paši Slovākijas ierēdņi balsojuši par nosaukumu Brīvības tilts, kas gan saņēma tikai aptuveni divsimt balsu. Brīvības vārds arī tiks iekļauts tilta nosaukumā un varas iestādes paziņojušas, ka tilts veltīts to cilvēku piemiņai, kuri komunistu varas gados gājuši bojā bijušās Čehoslovākijas Slovākijas daļā. Velosipēdu Brīvības tilts savieno Slovākiju un Austriju.

Čaks Noriss ir plaši zināms kā grāvējfilmu un tāda paša satura seriālu varonis. Tāpat aktieris ir viens no pašiem populārākajiem dažādu interneta joku varoņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits