Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Garīdznieka seksuālās vardarbības upuriem izmaksā 10 miljonus dolāru

Pedofilijas skandāls katoļu baznīcu aptumšo arī jaunā pāvesta ievēlēšanas laikā, izskanot ziņām par ASV vienošanos starp Losandželosas arhibīskapiju un cietušajiem par gandrīz 10 miljonu dolāru (5,4 miljoni latu) lielu kompensāciju.

Nesen publiskotie baznīcas dokumenti rāda, ka kardināls Rodžers Mahonijs jau vairākus gadu desmitus zinājis, ka priesteri seksuāli izmanto bērnus, taču pārkāpējus piesedzis. Baznīca šonedēļ piekritusi izmaksāt naudu, lai noslēgtu četras lietas, no kurām visās apsūdzēts 2007. gadā par bērnu seksuālu izmantošanu notiesātais priesteris Maikls Beikers. Divi no upuriem saņems pa četriem miljoniem, taču pārējie saņems katrs pa miljonam. Lai gan baznīca piekritusi samaksāt, tā vainu neatzīst, vēstīja BBC.

M. Beikers, kurš laika posmā no 1974. līdz 2000. gadam esot izmantojis vairāk nekā 20 bērnu, jau 1986. gadā atzinies kardinālam R. Mahonijam savās netiklajās darbībās. Kardināls, nevis nodeva priesteri policijai, bet gan aizsūtīja uz katoļu baznīcai piederošu ārstniecības iestādi Ņūmeksikā, pēc tam pieņēma atpakaļ baznīcā, turpmākajos gados ļaujot kalpot deviņās draudzēs.

Virknē katoļticīgo neizpratni izsauca tas, ka kardināls R. Mahonijs devies uz konklāvu, lai izvēlētu jauno Romas katoļu baznīcas galvu. ASV gandrīz 10 tūkstoši cilvēku bija parakstījuši petīciju, pieprasot pedofilus piesedzošajam kardinālam nedoties uz konklāvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits