Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

General Motors varētu pārtraukt leģendāro Hummer ražošanu

ASV autobūves uzņēmums _General Motors _varētu pārtraukt masīvo Hummer automobiļu ražošanu; izgāzies arī mēģinājums pārdot Hummer zīmolu Ķīnas uzņēmumam Tengzhong. Pēdējo gadu laikā Ķīnas un Indijas uzņēmumi izteikuši vēlmi pārņemt vairākus slavenus Rietumu autobūves zīmolus, piemēram, Land Rover,_ Jaguar un Volvo_.

Ķīniešu uzmanības lokā bija nonācis arī _Hummer_, jo lielās finanšu grūtībās nonākušais _General Motors_ koncerns gribēja atbrīvoties no šī zīmola. Taču darījums izgāzies, jo Ķīnas varas iestādes nav devušas savu piekrišanu. Ķīna uzskata, ka nepieciešams attīstīt videi draudzīgu automobiļu ražošanu, nevis turpināt ražot rijīgos _Hummer_.


Agresīvais Hummer dizains ir balstīts uz ASV karaspēka vajadzībām izmantoto transportlīdzekli Humvee, un Hummer džips patiešām vairāk līdzinās tankam nekā parastai automašīnai. No tanka komandiera pozīcijas Hummer vadītājs varēja ar pārākuma apziņu noraudzīties pat uz tādiem neciliem spēkratiem kā Ferrari vai Porsche, kas patiesībā maksā krietni vairāk. Hummer džipi bija iecienīti bagātnieku un slavenību vidū, piemēram, ar tiem braukuši Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcenegers, bokseris Maiks Taisons un reperis 50Cent.


Taču degvielas cenu kāpums un zaļo ideju izplatīšanās pamazām iedragāja Hummer popularitāti. Hummer nekādi nav uzskatāms par videi draudzīgu automobili, jo pat mazākā Hummer džipa degvielas patēriņš pārsniedz 15 litru uz 100 km, bet lielākiem džipiem tas var sasniegt pat 25 litrus uz 100 km.


2006.gadā vēl tika pārdoti 71 524 hammeri, bet pēdējā laikā to noiets strauji krities. Pagājušā gada decembrī izdevies pārdot tikai 325 hammerus, informē AP. Nav brīnums, ka General Motors vēlas atbrīvoties no zaudējumus nesošā zīmola. General Motors koncerns ASV tirgū plāno saglabāt tikai četrus zīmolus: GMC, Chevrolet, Cadillac un Buick. Pieņemts lēmums par Pontiac un Saturn likvidēšanu, bet General Motors piederošais zviedru autobūves uzņēmums Saab pārdots Nīderlandes uzņēmumam Spyker Cars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits