Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Glābšanas darbi pēc divām zemestrīcēm Irānā

Vismaz 250 cilvēku gājuši bojā un vairāk nekā 2000 ievainoti divās spēcīgās zemestrīcēs, kas sestdien pēcpusdienā pārsteidza Irānas ziemeļrietumus. Gaidāms, ka upuru skaits pieaugs, jo daudzu ievainoto stāvoklis ir ļoti smags, vēl simtiem mirušo varētu būt aprakti zem māju gruvešiem.

ASV Ģeoloģijas dienesta dati liecina, ka pirmā no zemestrīcēm bijusi 6,4 magnitūdas stipra un tās epicentrs atradies 60 kilometru no Tebrīzas pilsētas, kuras apkaimē ir vairāki Irānas kodolobjekti. Otrā zemestrīce, kuras spēks bija 6,3 magnitūdas, sākās pēc 11 minūtēm netālu no Varzagānas, kas atrodas 49 kilometrus no Tebrīzas.

Visvairāk stihijā cietuši lauku ciemati, kuros reģistrēti visi nāves gadījumi. Vietējie mediji uzskata, ka tas ir pierādījums, cik sliktas kvalitātes mājās dzīvo cilvēki ārpus pilsētām. Gandrīz pilnībā esot iznīcināti ap simt ciematiem, vairākos no tiem bojā gājusi lielākā daļa iedzīvotāju, ziņo BBC.

Uz cietušajiem rajoniem nosūtīts vairāk nekā 60 glābšanas komandu, palīdzību sniedza ap 200 ātrās palīdzības brigādēm un pieci helikopteri. Glābējiem no māju drupām izdevās izcelt vairākus desmitus izdzīvojušo.

Irānu regulāri pārsteidz spēcīgas un iznīcinošas zemestrīces. 2003. gadā zemestrīce Bamas pilsētā nogalināja vairāk nekā 25 tūkstošus cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits