Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Glābšanas operācija Taizemē: No alas izvesti vēl četri zēni

Pirmdienas rītā atsākās glābšanas operācija Taizemē, kur jau divas nedēļas pazemes alās iesprostota zēnu futbola komanda un viņu treneris. Pēcpusdienā saņemtas ziņas, ka no alas izvesti vēl četri zēni, kas nozīmē, ka kopumā izglābti jau astoņi no 13 pazemē iesprostotajiem cilvēkiem, vēsta BBC. Oficiāla apstiprinājuma šīm ziņām vēl nav.

Jau vēstīts, ka glābējiem svētdien izdevies veiksmīgi īstenot riskanto evakuāciju, izvedot no applūdušā alu kompleksa pirmos četrus no 12 zēniem.

BBC pirmdienas pēcpusdienā guvis apstiprinājumu, ka šodien izvesti vēl četri zēni, kas nozīmē, ka pazemē palikuši vēl kopumā pieci cilvēki -  četri jaunie futbolisti un viņu 25 gadus vecais treneris. Viņi tiks izglābti otrdien, vēsta avoti glābšanas komandā.

Pirmdien izvestie zēni esot nosaluši, bet viņu veselības stāvoklis ir apmierinošs.

Aiz cieņas pret alās vēl iesprostoto zēnu ģimenēm, izglābto bērnu vārdi pagaidām netiek publiskoti.

Jau ziņots, ka ceļš līdz brīvībai ir garš un bīstams - profesionāliem nirējiem nepieciešamas aptuveni sešas stundas, lai nokļūtu līdz vietai alās, kur kopš 23. jūnija iesprostoti pusaudži un viņu futbola komandas treneris, kā arī apmēram piecas stundas, lai atgrieztos atpakaļ. Kopumā pie nelaimē nonākušajiem, sākot evakuācijas aktīvo fāzi, devās 18 nirēji - 13 speciālisti no ārvalstīm un pieci Taizemes SEAL karavīri, bet kopumā glābšanas operācijā iesaistīti aptuveni 90 profesionāli nirēji. 

11 līdz 16 gadus vecie zēni un viņu 25 gadus vecais treneris ir iesprostoti pazemē kopš 23.jūnija, kad devās ekskursijā uz alu pie Mēsāi, Čiangrajas provincē. Tobrīd ala bija sausa, taču sākās stipras lietusgāzes, kas applūdināja ieeju alā.

Taču viņiem izdevās patverties gaisa kabatā aptuveni četrus kilometrus no ieejas. Tur viņus desmit dienas vēlāk atrada britu ūdenslīdēji.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits