Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Gors aicina līdz 2018.gadam atteikties no naftas

Bijušais ASV viceprezidents un Nobela Miera prēmijas laureāts Als Gors kārtējā runā Vašingtonā mudināja ASV jau nākamo desmit gadu laikā pilnībā atteikties no naftas un citiem organiskajiem enerģijas avotiem. Viņaprāt, tas ir reāls mērķis, kura īstenošanai pagaidām vienkārši pietrūkstot politiskās gribas.

"Uz kārts likta visa Amerikas Savienoto valstu izdzīvošana. Vēl vairāk - ja vairāk maz nepieciešams - uz kārts ir visas cilvēces nākotne," sludināja A.Gors. Viņš gan noraidīja iespēju atgriezties politikā. "Mans uzdevums ir politiskās telpas paplašināšana, lai senators Obama vai senators Makeins nākamgad varētu pieķerties šai problēmai," sacīja "zaļās" enerģijas aizstāvis. Viņš savus plānus sarežģītības ziņā pielīdzināja _NASA_ lidojumiem uz Mēnesi 60.gados.

Kā uzskata A.Gors, pilnīga pāreja uz vēja, saules un kodolenerģiju ir vienīgā iespēja apkarot globālo sasilšanu. "Ja vienlaikus aplūkojam visas trīs mūsdienu lielākās, šķietami nesaistītās problēmas, redzam, ka tās caurvij viens, ironiski vienkāršs pavediens: mūsu pārliecīgā paļaušanās uz organisko kurināmo ir gan ekonomiskās, gan vides, gan nacionālās drošības krīzes pamatā," A.Goru citē The New York Times. "Mēs aizņemamies naudu no Ķīnas, lai iegādātos naftu Persijas līcī un sadedzinātu to, iznīcinot planētu. Jāmaina ikviens šīs ķēdes posms."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits