Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Gruzijas prezidents un premjers oficiālā pieņemšanā apmainās viedokļiem par 2008. gada karu

Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili un premjerministrs Bidzina Ivanišvili apmainījušies asiem izteikumiem oficiālās pieņemšanas laikā uz Amerikas Savienoto Valstu karakuģa Bulkeley, kas bija ieradies Batumi ostā, vēsta aģentūra Interfax.

Pieņemšanas, kas notika 11. augusta vakarā, laikā sakot uzrunu, B. Ivanišvili cita starpā paziņoja, ka atbildība par militāro konfliktu Dienvidosetijā 2008. gadā jāuzņemas arī tā laika Gruzijas vadībai.

M. Saakašvili, kurš uzstājās tūlīt pēc premjerministra, nekavējoties paziņoja, ka iebilst pret šādu viedokli. „Es kategoriski noliedzu jebkādu Gruzijas puses atbildību par šo karu,” paziņoja Gruzijas prezidents, piebilstot, ka „tas, kurš runā par Gruzijas puses atbildību par šo karu, vai nu nemīl Gruziju, vai arī šim cilvēkam ir kādas citas problēmas, vai arī viņš ir saistīts ar Gruzijas ienaidniekiem”. B. Ivanišvili savukārt mēģināja pārtraukt prezidenta uzstāšanos ar vairākām replikām, tādām kā: „Pasaki arī par savu atbildību!”

B. Ivanišvili vadītā koalīcija Gruzijas sapnis uzvarēja valsts parlamenta vēlēšanās, kas notika 2012. gada rudenī. Lai arī M. Saakašvili partija Vienotā nacionālā kustība zaudēja vairākumu parlamentā, tomēr viņš saglabāja prezidenta posteni, kuru ieņem kopš 2004.gada.

Jāatgādina, ka M. Saakašvili, kurš ieņēma Gruzijas prezidenta posteni arī 2008. gada augustā, kad Dienvidosetijā izcēlās militārs konflikts, karadarbības izraisīšanā vairākkārt vainojis Krievijas varas iestādes, kuras savukārt par konflikta izraisītāju dēvē Gruzijas vadību ar M. Saakašvili priekšgalā, kas mēģināja ar spēku atgūt kontroli pār Dienvidosetiju. Daudzi eksperti tikmēr norāda, ka konfliktam gatavojušās abas puses, tomēr par „starta šāvienu” kļuvis tieši Gruzijas uzbrukums Krievijas miera uzturēšanas spēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits