Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Gvinejā izmēģinātās zāles pret Ebolas vīrusu vieš cerības

Gvinejā izmēģinātās zāles Ebolas vīrusa ārstēšanai vieš cerības, ceturtdien paziņojusi Francijas valdība un medicīnisko pētījumu aģentūra Inserm.

Medikamentu Gvinejā izmēģinājuši 80 pacienti.

Zinātniskie dati par pārbaudi pagaidām vēl nav pieejami, bet provizoriskie rezultāti apliecina medikamenta efektivitāti.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem līdz šim lielākajā Ebolas vīrusa epidēmijā pasaulē ar to inficējušies 22 495 cilvēki, bet miris 8981.

Japānā ražotā pretvīrusu preparāta favipiravīra izmēģinājuma "daudzsološie rezultāti drīzumā tiks nodoti publicēšanai zinātniskā izdevumā", teikts Inserm paziņojumā aģentūrai AFP.

Francijas valdība savā paziņojumā norādījusi, ka 80 pieaugušie un bērni, kuri saņēmuši medikamentu, ātrāk atveseļojušies.

Rezultāti "atklāj, ka samazinās pusaudžu un pieaugušo nāves gadījumu skaits, jo vīruss lēnāk vairojas", teikts Francijas valdības paziņojumā.

Francijas Ebolas īpašās komisijas vadītājs Žans-Fransuā Delfresī un Inserm vadītājs Īvs Levī par pētījumu trešdien informējuši Francijas prezidentu Fransuā Olandu un ierēdņus, atzīstot to par "būtisku soli uz priekšu".

Par pētījuma gaitu, kas norit Gvinejas austrumos, atbild Inserm. Gvineja līdz ar Libēriju un Sjerraleoni ir Ebolas epidēmijā vissmagāk cietusī valsts.

Izmēģinājums tika sākts 17.decembrī un tiek veikts sadarbībā ar Gvinejas pētniekiem, varasiestādēm, nevalstiskajām organizācijām, Francijas Sarkano Krustu un organizāciju Ārsti bez robežām.

Tas ir lielākais potenciālā medikamenta klīniskais izmēģinājums. Favipiravīru, kas pazīstams arī kā avigāns, radījusi arFujifilm Holdings saistīta kompānija Toyama Chemical.

Inserm ziņo, ka zinātniskie rezultāti tiks publiskoti, tiklīdz tos būs oficiāli apstiprinājusi zinātniskā sabiedrība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits