Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Harkovā 5000 cilvēku protestē pret Ukrainas varasiestādēm un pieprasa Timošenko atbrīvošanu

Ukrainas austrumu pilsētā Harkovā vairāk nekā 5000 cilvēku piektdien izgājuši ielās, lai protestētu pret varasiestādēm un pieprasītu bijušās Ukrainas premjerministres Jūlijas Timošenko atbrīvošanu.

Šī ir pēdējā laika lielākā opozīcijas demonstrācija, kāda notikusi Ukrainas austrumos.

Vietējā tiesa bija aizliegusi opozīcijas demonstrāciju un, lai nobloķētu protestētājiem ceļu, uz ielām un laukumos bija izvietoti desmitiem sabiedriskās satiksmes transporta līdzekļu. Rezultātā pilsētā tika bloķēta transporta sistēma.

Tomēr tas nemazināja protestētāju apņemšanos turpināt gājienu, kura maršruts tika mainīts, lai apietu no trolejbusiem un tramvajiem izveidotās blokādes.

Demonstrāciju rīkoja trīs opozīcijas partijas, par norises laiku izvēloties dienu, kad tiesā bija jāskata pret Timošenko ierosinātā lieta par izvairīšanos no nodokļiem. Tomēr tiesas sēde tika atlikta, jo Timošenko to nevarēja apmeklēt. Viņai tika veiktas medicīniskas procedūras vietējā slimnīcā.

Demonstrāciju vadīja politiķa gaitas sākušais pasaules boksa čempions Vitālijs Kļičko, Ukrainas radikālo nacionālistu partijas Svoboda (Brīvība) priekšsēdētājs Oļegs Tjagniboks un viens no vadošajiem opozīcijas līderiem Arsēnijs Jaceņuks.

2011.gada oktobrī Timošenko tika piespriests septiņu gadu cietumsods par Ukrainai neizdevīga gāzes piegāžu līguma noslēgšanu ar Krieviju.

Timošenko draud apsūdzības arī par valsts līdzekļu piesavināšanos un līdzdalību deputāta un uzņēmēja Jevgeņa Ščerbaņa slepkavībā.

Timošenko apcietināšana izraisījusi krīzi Kijevas attiecībās ar Eiropas Savienību (ES), kas paudusi neapmierinātību ar to, ka varasiestādes tiesisko vajāšanu īsteno selektīvi pret prezidenta Viktora Janukoviča oponentiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits