Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Hirosimā piemin 69.gadadienu kopš atombumbas sprādziena

Japāna trešdien pieminēja 69.gadadienu kopš ASV nomestās atombumbas sprādziena Hirosimas pilsētā, desmitiem tūkstošu cilvēku apmeklējot ikgadējo ceremoniju pilsētā.Premjerministrs Sindzo Abe, sprādzienā izdzīvojušie, viņu pēcnācēju un ārzemju viesi ievēroja minūti ilgu klusuma brīdi, pieminot uzbrukuma upurus plkst.

8.15, kad pirms 69 gadiem ASV bumbvedējs "B-29" nometa atombumbu uz pilsētu."Kā vienīgā valsts, kas karā cietusi kodoluzbrukumā un piedzīvojusi tā šausmas, Japāna ir atbildīga par pasauli bez kodolieročiem un tai jāturpina pārliecināt nākotnes paaudzes un pasaule par to nežēlību," paziņoja Abe.Hirosimā atombumbas sprādzienā un no tā sekām mira aptuveni 140 000 cilvēku. Trīs dienas vēlāk atombumba tika nomesta arī uz Nagasaki.Mūsdienās vēl joprojām turpinās debates par Hirosimas un Nagasaki bombardēšanu ar atomieročiem.Daudzi vēsturnieki norāda, ka plašie postījumi piespieda Japānu piecas dienas pēc Nagasaki bombardēšanas padoties, tādā veidā izbeidzot Otro pasaules karu. Savukārt citi uzskata, ka atomieroču pielietošana bija pārāk šausminoša, nešķirojot nogalinot arī civiliedzīvotājus, un nevajadzīga, jo Japāna jau bija kara nomocīta.

Diena.lv jau vēstīja, ka 28.jūlijā nomira pēdējais cilvēks, kurš piedalījās atombumbas nomešanā uz Hirosimu - Teodors van Kirks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits