Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Hodorkovskis ieradies Šveicē

No ieslodzījuma atbrīvotais bijušais naftas uzņēmuma Jukos vadītājs Mihails Hodorkovskis svētdien ieradies Šveicē, kur dzīvo viņa sieva un skolā mācās viņa divi dēli.

Hodorkovskis tika atbrīvots no apcietinājuma 20.decembrī, jo Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu par viņa apžēlošanu.

Tūlīt pēc atbrīvošanas Hodorkovskis devās uz Vāciju, kur mitinājās visu šo laiku.

Viņa preses pārstāvis informēja, ka Hodorkovskis kopā ar sievu devies uz Bāzeli ar vilcienu, lai pavadītu savus dēlus, kuriem bija jāatgriežas skolā.

Kā jau ziņots, Hodorkovskim uz trim mēnešiem piešķirta Šveices vīza.

Dodoties uz Bāzeli, Hodorkovskis intervijā Šveices telekanālam norādīja, ka vēlas iestāties par Krievijas politieslodzīto atbrīvošanu.

"Nav iespējams klusēt, kad zini, ka politieslodzītie vārgst cietumā. Es domāju, ka iestāšanās par to atbrīvošanu, kuri ir notiesāti bez pamatojuma, ir katra parasta pilsoņa darbs. Kas attiecas uz mani, tam nav nekāda sakara ar politiku," uzsvēra Hodorkovskis.

Hodorkovskis lūgumā pēc apžēlošanas Putinam solījis neiesaistīties politikā.

2005.gadā Hodorkovskis kopā ar līdzapsūdzēto Platonu Ļebedevu tika notiesāts par izvairīšanos no nodokļiem un krāpšanu. 2010.gada decembrī Hodorkovskis un Ļebedevs tika notiesāti par 200 miljonu tonnu naftas piesavināšanos un iegūtās peļņas legalizēšanu. Bija paredzēts, ka Hodorkovskis varētu iznākt brīvībā 2014.gada augustā.

Novērotāji pieļauj, ka Hodorkovskis apžēlots, pirms februārī gaidāmajām Soču olimpiskajām spēlēm cenšoties mazināt starptautisko kritiku par cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits