Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Cilvēki piemin uzbrukuma upurus, noliekot ziedus

Identificēts Toronto šāvējs

Kanādas lielākās pilsētas Toronto policija pirmdien identificēja vīrieti, kurš svētdienas vakarā šajā pilsētā sarīkoja apšaudi, nogalinot divus cilvēkus un ievainojot vēl 13. Policija paziņoja, ka šāvējs bija 29 gadus vecs Toronto iedzīvotājs Faisals Husains.

Viņš tika atrasts miris pēc apšaudes ar policiju, taču nav informācijas par to, vai viņš nošauts vai nošāvies pats.

Policija paziņoja, ka izpauž šāvēja identitāti, "ņemot vērā šī traģiskā incidenta īpašos apstākļus un sabiedrības interesi uzzināt šī vīrieša identitāti".

Policija informēja, ka izmeklētāji ir apspriedušies ar Husaina tuviniekiem pirms viņa identitātes izpaušanas.

Husaina ģimene paziņojumā Kanādas raidsabiedrībai CBC pastāstīja, ka viņam bijušas smagas psihiskas problēmas. Viņš visu mūžu cīnījies ar psihozi un depresiju, un medikamenti un terapija izrādījās nepietiekami, lai viņu izārstētu, stāstīja ģimene.

Husains nošāva 10 gadus vecu meiteni un 18 gadus vecu sievieti. Apšaudē nogalinātie un ievainotie bija vecumā no 10 līdz 59 gadiem.

Apšaude cilvēku pārpilnajā Grīktaunas rajonā notika svētdienas vakarā desmitos pēc vietējā laika (pirmdien plkst.5 pēc Latvijas laika). Grīktaunas rajonā ir daudz restorānu, kafejnīcu un veikalu, un vasaras vakaros tas ir pārpilns cilvēku, kuri tur vakariņo un atpūšas.

Vairāki aculiecinieki telekanālam CP24 pastāstīja, ka dzirdējuši desmit līdz 20 šāvienus. Kāds vīrietis telekanālam sacīja, ka redzējis šāvēju, kurš bija ģērbies melnā apģērbā un uzvilcis cepuri.

Pēc aculiecinieku teiktā, uzbrucējs ātri gājis pa ielu un raidījis šāvienus ielu malās esošajos restorānos un kafejnīcās. Par viņa upuriem kļuvuši cilvēki vairākos kvartālos.

Policija šobrīd nav noskaidrojusi uzbrucēja motīvu. Kā pavēstīja policijas preses pārstāvis, šobrīd ir pāragri apgalvot, ka šaušana bijusi saistīta ar terorismu, tomēr šāds motīvs nav izslēgts.

(pievienota 4. un 5. rindkopa)

Top komentāri

trusis nejaukais
t
nu bet vai tad paarsteigums, ka shaaveejs ir kaarteejais miera religjijas paarstaavis? un kas taas par pasakaam par depresiju, pasaulee ir miljoniem cilveeki, kas sirgst ar depresiju, tachu tiem nav noveerota tendence kjeries pie ierochiem! attieciigi to nevar uzskatiit par iemeslu. normaala gjimeniite, izaudzejushi slepkavu un veel aizstaav.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits