Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ieslodzītā Pussy Riot dalībniece pārvesta uz vieninieka kameru

Krievijas pankgrupas Pussy Riot dalībniece Marija Aļohina, kas Permas novada cietumā izcieš sodu par februārī Maskavas katedrālē sarīkoto akciju "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!", pārvesta uz vieninieka kameru, piektdien pavēstīja Federālais Sodu izciešanas dienests.

Aļohina pati lūgusi viņu pārvest, jo ar citām ieslodzītajām viņai izveidojušās saspīlētas attiecības. Vieninieka kamera ir labiekārtota, sacīja dienesta pārstāvis. Tajā ir viss nepieciešamais ieslodzītās normāliem dzīves apstākļiem. Aļohina varēs atrasties vieninieka kamerā, kamēr pati to vēlēsies, vai arī līdz brīdim, kad cietuma administrācija izlems, ka vispārējā nodaļā viņai nekas nedraud.

Pussy Riot dalībniece Permas novada kolonijā nr.28 tika nogādāta 5.novembrī. Pirms ievietošanas vispārējā nodaļā viņai divas nedēļas bija jāpavada karantīnā. Tas nozīmē, ka vispārējā nodaļā viņa atrodas aptuveni kopš 19.novembra. "Mašai 28.labošanas darbu kolonijā izraisījies it kā dīvains konflikts - mierīgs, bet tāds, kas stipri atgādina pārbaudījumu no kolonijas administrācijas puses," atsaucoties uz Aļohinas advokāta teikto, tviterī raksta mākslinieku grupa Voina.

"Dažas notiesātās sievietes piedāvājušas Mašai nekavējoties un bez jebkāda iemesla sākt badastreiku, bet, reaģējot uz viņas neizpratni, sākušas uzvesties agresīvi," teikts grupas tvītā. "Lai nepieļautu konflikta attīstību," Aļohina pārvesta uz atsevišķu kameru, sacījis advokāts. "Patlaban viss ir mierīgi. Maša ir okei, nometnes administrācija uzvedas normāli."

Saistībā ar Aļohinas iesniegumu sākta dienesta pārbaude, apliecināja Federālais Sodu izciešanas dienests. "Meitene kolonijas vadībai uzrakstīja lūgumu, lai tiktu sperti vajadzīgie soļi un viņai kolonijā garantēta drošība. Viņai licies, ka apkārtējie pret viņu izturas slikti. Tāpēc viņu nolemts pārvest uz kameru, kur viņa varēs atrasties viena neierobežotu laiku," apliecināja dienestā.

Jau vēstīts, ka šā gada 21.februārī piecas Pussy Riot dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja "panku lūgšanu" "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!". Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki. No Maskavas katedrālē, kā arī citā akcijā, kas tika sarīkota Jelohovas Dieva parādīšanās baznīcā, uzfilmētā videomateriāla un studijā ierakstītā skaņas celiņa tika radīts dziesmas "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!" videoklips.

Maskavas tiesa augustā piesprieda trim pankgrupas dalībniecēm - Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai - divu gadu cietumsodu, atzīstot apsūdzēto vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu. Izskatot apelācijas prasību 10.oktobrī, Maskavas tiesa Samucevičai iepriekš piespriesto reālo cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē. Abām pārējām akcijas dalībniecēm tām iepriekš piespriestais sods tika atstāts spēkā.

Tikmēr Tolokoņņikova un Aļohina nogādātas Mordvijas un Permas cietumā, kur viņām jāizcieš par huligānismu piespriestais sods. Vēl divas Pussy Riot dalībnieces, kuru vārdi publiski netiek atklāti, esot aizbēgušas no Krievijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits