Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Iespējams, atrasta pazudušā Malaizijas lainera dzinēja detaļa

Pludmalē Dienvidāfrikas Republikā atrasts atlūzas fragments, kas varētu būt no liktenīgā reisa MH370 aviolainera Boeing 777. Varasiestāžu pārstāvji pieļauj, ka atradums varētu būt lainera _Rolls Royce _dzinēja pārsega daļa, vēsta CNN.Malaizija pavēstījusi, ka pēc izskalotā fragmenta jau devusies ekspertu komanda, un tas tiks rūpīgi izpētīts, lai apstiprinātu vai noraidītu saistību ar _Malaysia Airlines _reisa MH370 aviolaineri, kas 2014.

gada 8.martā pazuda bez pēdām, kļūstot par vienu no mistiskākajiem negadījumiem modernās aviācijas vēsturē. Par spīti vērienīgai, starptautiskai un ļoti dārgai meklēšanas operācijai nu jau divu gadu garumā, aizvien nav izdevies uziet lidaparāta vraku. Atrasti vien atsevišķi, piekrastē izskaloti fragmenti, kuri vēl tiek pētīti. Malaizijas un Austrālijas valdības finansētos lidaparāta atlieku meklēšanas darbus plānots beigt pēc dažiem mēnešiem, bet pasažieru radinieki lūguši tos turpināt.Jau vēstīts, ka marta sākumā vēl vienu atlūzu fragmentu pie Mozambikas krastiem atrada kāds pusaudzis, kurš tur ar ģimeni pavadīja brīvdienas. Vēl pirms tam fragmentu, kas varētu būt no reisa MH370 lainera, atradis kāds amerikāņu advokāts, kurš jau gadu par saviem līdzekļiem apceļo Indijas okeāna apskalotās valstis tieši ar šādu misiju - uziet pazudušā aviolainera vraku vai atlūzas.Apritējuši jau vairāk nekā divi gadi kopš aviokompānijas Malaysia Airlines pasažieru lidmašīnas pazušanas virs Indijas okeāna, bet joprojām nav izdevies atbildēt uz jautājumu, kāpēc notika traģēdija, kas izdzēsa 227 pasažieru un 12 apkalpes locekļu dzīvību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits