Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Indijas advokāti atsakās aizstāvēt studentes izvarotājus un slepkavas

Vairāk nekā divi tūkstoši Indijas advokātu atteikušies pārstāvēt tiesā 23 gadus vecās studentes, kura tika nežēlīgi izvarota, bet pēc tam mira slimnīcā, izvarotāju intereses, vēsta aģentūra AFP, atsaucoties uz Ņūdeli Saketas apgabaltiesas, kurā tiks skatīta lieta par meitenes izvarošanu un slepkavību, pārstāvi.

Atzīmēts, ka aizstāvēt studentes izvarotājus un slepkavas atsacījušies 2500 tiesai piesaistītie advokāti, pēc kuru domām pārstāvēt šādu apsūdzēto intereses būtu netikumīgi. Tagad advokātus apsūdzētajiem nozīmēs valsts.

Lietas par 23 gadus vecās studentes izvarošanu izskatīšana sāksies ceturtdien, 3. janvārī. Saketas apgabaltiesas priekša stāsies pieci vīrieši. Sestais izvarošanas dalībnieks vēl nav sasniedzis pilngadību (viņam, kā vēsta prese, ir 17 gadu), kamdēļ tiks tiesās īpašā nepilngadīgo lietu tiesā.

23 gadus veco meiteni, kuras vārds netiek izpausts, 16. decembrī Ņūdeli izvaroja seši vīrieši. Meitene un viņas draugs brauca autobusā, kad viņiem uzbruka noziedznieki, kuri piekāva abus autobusa pasažierus, bet pēc tam izvaroja meiteni, tajā skaitā izmantojot arī metāla stieni. Izvarošana ilga apmēram stundu, bet pēc tam noziedznieki izmeta studenti un viņas draugu no braucoša autobusa. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, autobusa vadītājs vēl pēc tam gandrīz sabraucis meiteni, kuras draugam tikai pēdējā brīdī izdevies aizvilkt viņu drošā attālumā.

Noziegums izsauca masu protestus, kuru dalībnieki pieprasīja sodīt noziedzniekus ar nāvi, palielināt sodus par seksuāla rakstura noziegumiem, kā arī īstenot pasākumus sieviešu drošības palielināšanai. Paši masveidīgākie protesti notika Ņūdeli, kur demonstranti mēģināja piekļūt valdības ēkām, bet policistiem nācās izmantot ūdensmetējus un asaru gāzi.

Valsts varas iestādes arī solīja apmaksāt meitenes ārstēšanu, tomēr studente, par spīti ārstu pūlēm, mira 13 dienas pēc izvarošanas vienā no Singapūras klīnikām. Viņas stāvoklis visu šo laiku bija kritisks. Meitenes ķermenis tika kremēts, un 1. janvārī pelni tika izkaisīti Gangas upē.

Jāpiebilst, ka 2. janvārī Indijas cilvēkresursu ministre Šaši Tarura (Shashi Tharoor) aicināja valsts varas iestādes atklāt bojā gājušās studentes vārdu un nosaukt par godu viņas piemiņai likumu, kas palielinātu sodus par seksuāla rakstura noziegumiem, atzīmē BBC News. „Ja vien viņas vecāki neiebilst, meitenes vārds ir jāiemūžina likuma nosaukumā,” ministre ierakstījusi savā mikroblogā Twitter.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits