Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Protestētāji ar Hizbut Tahrir karogu

Indonēzijā aizliegts grupējums, kas tiecas pēc globāla kalifāta izveidošanas

Indonēzijas valdība trešdien aizliegusi grupējumu Hizbut Tahrir, kas tiecas pēc globāla kalifāta izveidošanas. Organizācija aizliegta atbilstoši prezidenta jaunajam dekrētam, kuru cilvēktiesību aktīvisti nopēluši kā drakonisku.

Hizbut Tahrir aizliegts, lai aizsargātu nacionālo vienotību, sacīja Tieslietu un cilvēktiesību ministrijas ģenerāldirektors Fredijs Hariss.

Prezidenta Džoko Vidodo aizvadītajā nedēļā parakstītais dekrēts piešķir valdībai plašas pilnvaras aizliegt organizācijas, kuru aktivitātes ir pretrunā ar konstitūciju vai valsts oficiālo ideoloģiju Pancasila (Pieci principi), kurā iekļauti arī demokrātijas un sociālā taisnīguma principi.

Cilvēktiesību aktīvistu organizācijas brīdina, ka dekrēts apdraud biedrošanās brīvību, turklāt valdība var viegli izmantot to ļaunprātīgi. Lielākās musulmaņu organizācijas dekrētu atbalstījušas.

Kaut gan grupējums Hizbut Tahrir minējis Pancasila kā organizācijas ideoloģiju savos dokumentos, "patiesībā savās aktivitātēs tas ir pret Pancasila, kā arī Indonēzijas Republikas unitārās valsts garu", skaidroja Hariss.

Hizbut Tahrir kopā ar citām organizācijām, tādām kā vardarbīgā Islāma aizstāvju fronte, organizēja plašus protestus pret Džakartas gubernatoru - kristiešu mazākuma pārstāvi un prezidenta sabiedroto -, apsūdzot viņu zaimošanā.

Grupējums Hizbut Tahrir jau dažās valstīs ir aizliegts, bet citās tā darbība ir ierobežota. Indonēzijā tā biedru skaitu lēš desmitos tūkstošu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits