Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Internetā ievietoti videoieraksti liek apšaubīt uzbrukumu Berluskoni

Otrdien internetā ievietotie videoieraksti liek apšaubīt 13.decembrī notikušo uzbrukumu Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni, dodot mājienu, ka tas inscenēts nolūkā vairot sabiedrības atbalstu skandālos iesaistītajam valdības vadītājam.

Interneta vietnē "YouTube" ievietotajā ierakstā redzami televīzijas uzņemti kadri, kuros Berluskoni tūlīt pēc uzbrukuma aizsedz sejas lejasdaļu ar melnu plastikāta maisiņu, kuru nenolaiž, kamēr netiek nogādāts automašīnā. Šajā brīdī asinis nav redzamas.

Videoieraksts, kuru "YouTube" aplūkojuši jau 200 000 interesentu, papildināts ar virsrakstu: "Uzbrukums Berluskoni ir inscenējums."

Vietnē parādījušies vairāki citi līdzīgi videoieraksti. Vienu no tiem aplūkojuši 60 000 lietotāju.

Pēc uzbrukuma policija aizturēja kādu vīrieti, kuram, kā paziņojušas varasiestādes, ir sena psihiskās saslimšanas vēsture.

Uzbrukumā 73 gadus vecajam Berluskoni lauzts deguns un izsisti divi zobi. Viņš guvis arī vairākus sejas ievainojumus.

Pirmajā no minētajiem videoierakstiem izskan jautājums, kāpēc premjerministrs pēc dažām minūtēm atkal izkāpis no automašīnas, lai demonstrētu savu asiņaino seju televīzijas kamerām, tostarp dziļo ievainojumu zem kreisās acs, kurš nav bijis redzams pirmajos kadros, kas uzņemti pēc uzbrukuma.

Piezīmē pie videoieraksta norādīts, ka uz Berluskoni drēbēm nav redzami asins traipi.

"Uzsākta pasaules mēroga manipulācija, kuras mērķis īstermiņā un ilgtermiņā ir pārņemt kontroli pār internetu," secina videoieraksta autors.

Divas dienas pēc uzbrukuma valdība paziņoja, ka plāno slēgt tās interneta sociālās komunikācijas vietnes "Facebook" lapas, kuras izveidojušas grupas, kas slavina uzbrucēju.

Tomēr gan pozīcijas, gan opozīcijas politiķi noraidījuši izteiktās aizdomas.

Opozīcijā esošās Demokrātiskās partijas ēnu kabineta labklājības ministrs Džuzepe Fjoroni aicinājis apturēt "stulbības".

Ja uzbrukuma ierocis - Milānas katedrāles modelis - būtu trāpījis Berluskoni deniņos, tas būtu varējis viņu nogalināt, norāda Fjoroni, kurš pēc profesijas ir ārsts.

Pēc uzbrukuma sabiedrības uzticība Berluskoni pieauga par trīs procentpunktiem, sasniedzot 48% līmeni, liecina aptauja, kuras rezultātus publicējis kreisi orientētais laikraksts "La Repubblica".

Atbalstu viņam paudusi arī vesela plejāde ārvalstu līderu. Daudzi no viņiem Berluskoni zvanījuši personīgi, lai novēlētu drīzu izveseļošanos.

Četras dienas premjers pavadīja slimnīcā, bet šobrīd atgūst spēkus savā villā Arkorā, Milānas pievārtē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VIDEO

YouTube ievietotais video, kurā apgalvots - uzbrukums Berluskoni bijis inscenēts.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits