Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Interpols aicina arestēt Kadafi dēlu Saadi

Interpols ceturtdien izplatījis tā dēvēto sarkano cirkulāru, aicinot pasaules valstis, īpaši Lībijas kaimiņvalstis, atrast un aizturēt Lībijas līdera Muamara Kadafi dēlu Saadi, kurš savā dzimtenē izsludināts meklēšanās saistībā ar noziegumiem, kas pastrādāti, viņam ieņemot Lībijas Futbola federācijas vadītāja amatu.

Jaunais Lībijas režīms pieprasījis, lai tiktu izplatīts šāds cirkulārs saistībā ar "nelikumīgu īpašumu piesavināšanos, pielietojot spēku vai bruņotus draudus, laikā, kad viņš vadīja Lībijas Futbola federāciju", apliecināja Interpolā.

38 gadus vecai Saadi pēdējo reizi manīts Nigērā, un Interpols tagad jo īpaši aicina šī reģiona valstis palīdzēt viņu atrast, arestēt un perspektīvā nogādāt viņu Lībijā, kur izdots viņa aresta orderis.

"Tā kā viņš bijis komandieris armijas vienībām, kas, kā liecina, Lībijas sacelšanās laikā bijušas iesaistītas represijās pret mierīgo iedzīvotāju demonstrācijām, uz Saadi Kadafi attiecas ceļojumu aizliegums un aktīvu iesaldēšana," norāda Interpolā.

Šos ir pirmais sarkanais cirkulārs, ko Interpols izdevis, atsaucoties Lībijas nemiernieku Nacionālās Pārejas padomes lūgumam. Iepriekšējie cirkulāri attiecībā uz Kadafi un viņa ģimenes locekļiem izdoti pēc Starptautiskās Krimināltiesas lūguma.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits