Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Irāna atbrīvojusi septiņus Stena Impero apkalpes locekļus, tostarp Latvijas pilsoni

Irāna trešdien paziņoja, ka humānu apsvērumu dēļ atbrīvojusi septiņus no 23 aizturētā tankkuģa Stena Impero apkalpes locekļiem, un viņi, tostarp Latvijas pilsonis, jau pametuši kuģi.

Kā paziņoja Irānas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Abass Musavi, Stena Impero pametuši pieci Indijas pilsoņi, viens Krievijas pilsonis un viens Latvijas pilsonis.

Pēc Musavi teiktā, kuģa kapteinis izraudzījies, kurus apkalpes locekļus atbrīvot.

"Viņi ir pametuši kuģi un tiek veiktas pēdējās procedūras, lai nosūtītu viņus atpakaļ uz savām valstīm," pavēstīja Musavi, piebilstot, ka lēmums pieņemts saskaņā ar Irānas "humāno politiku".

Kā norādīja Musavi, Irānas varasiestādēm "nav problēmu ar apkalpi un kapteini" un jautājums ir par "pārkāpumiem, kuru kuģis pastrādāja".

Viņš neatklāja, kas notiks ar pārējiem apkalpes locekļiem - 13 indiešiem, diviem krieviem un vienu filipīnieti.

Kuģa īpašnieka, Zviedrijas kompānijas Stena Bulk izpilddirektors Ēriks Hanels apstiprināja, ka tiks atbrīvoti septiņi apkalpes locekļi, un ka kompānija "piesardzīgi" gaida oficiālu apstiprinājumu par atbrīvošanu.

Irānas Revolucionārā gvarde 19.jūlijā Hormuza šaurumā sagrāba zem Lielbritānijas karoga kuģojušo Stena Impero ar 23 apkalpes locekļiem, tostarp vienu Latvijas valstspiederīgo.

Teherāna apgalvoja, ka kuģis sadūries ar Irānas zvejas kuģi un pēc tam izslēdzis savus raidītājus un nav atbildējis uz zvejas kuģa palīgā saucienu. Irāna arī apgalvoja, ka Stena Impero kuģojis pa Hormuza šaurumu nepareizā braukšanas virzienā. Londona uzskata šos apgalvojumus par nepatiesiem un pieprasījusi kuģi atbrīvot.

Stena Impero sagrābšana notika dažas stundas pēc tam, kad Lielbritānijas aizjūras teritorijas Gibraltāra varasiestādes paziņoja, ka par 30 dienām pagarinās Irānas tankkuģa Grace 1 arestu. Kuģi, kam ir Panamas karogs, britu jūras spēki aizturēja 4.jūlijā saistībā ar aizdomām par Eiropas Savienības sankciju pret Sīriju pārkāpumu.

papildināta ar 4.-6.rindkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits