Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Irāna draud Izraēlai ar 150 tūkstošu raķešu lietu

Irānas aizsardzības ministrs Ahmads Vahidi paziņojis, ka uzbrukuma viņa valstij gadījumā pa Izraēlu tiks izšauti 150 tūkstoši raķešu, vēsta izdevums Yediot Ahronot.

Uzstājoties brīprātīgo kareivju priekšā Bušerā, A. Vahidi paziņoja: „Irāna – tā nav ne Afganistāna, ne Irāka. Ja amerikāņi izdarīs šo kļūdu un uzbruks mums, mēs viņiem parādīsim, kā karot". Pie tam viņš piebila, ka „Izraēla ir jāsoda par tās darbībām Palestīnā un Libānā”.

Runājot par „raķešu lietu”, A. Vahidi nav precizējis, no kurienes tieši varētu tikt izšautas raķetes. Pēc ekspertu novērtējumiem, Teherānas rīcībā nevar būt 150 tūkstoši ballistisko raķešu, kas ir spējīgas sasniegt Izraēlas teritoriju. Tomēr Irānas sabiedrotie – Hamas, Hezballah un Sīrija – kopā var nodrošināt A. Vahidi apsolīto Izraēlas apšaužu intensitāti.

Jāatgādina, ka divas dienās agrāk cits Irānas ģenerālis – Revolūcijas sargu korpusa Gaisa kara spēku virspavēlnieks Amirs Ali Hadžizade solīja uzbrukuma Irānai gadījumā dot triecienu pa amerikāņu pretraķešu aizsardzības sistēmas elementiem Turcijā.

Izraēlas plašsaziņas līdzekļi pēdējā laikā daudz raksta par iespējām dot punktveida triecienus pa Irānas galvenajiem kodolobjektiem, tomēr valsts valdība šīs ziņas nekādi nekomentē. Savukārt Teherānā runas par iespējamo uzbrukumu uztver ļoti nopietni, un virkne augstu amatpersona ir paziņojusi, ka Irāna ir gatava dot atbildes triecienu pa Izraēlu un ASV militārajiem objektiem reģionā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits