Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Irāna protestē pret Izraēlas ministra izteikumiem

Irāna iesniegusi protestu ANO pēc Izraēlas ministra ierosinājuma nolaupīt Irānas prezidentu Mahmudu Ahmadinedžadu, raksta BBC

"Draudi lietot spēku un izdarīt noziegumus ANO dalībvalstī ir klajš starptautisko tiesību pārkāpums, kas ir pretrunā ar ANO Hartu," protesta vēstulē ANO ģenerālsekretāram Banam Ki Mūnam norāda Irānas vēstnieks ANO Mohamads Hazē.

Izraēlas pensiju ministrs Rafi Eitans otrdien ierosināja nolaupīt M.Ahmadinedžadu un nodot viņu tiesāšanai. Bijušais Izraēlas specdienesta šefs bija iesaistīts vadošā nacista Adolfa Eihmana nolaupīšanā Argentīnā 1960.gadā. Intervijā vācu izdevumama Der Speigel, R.Eitmans piedāvāja veikt šādu operāciju, lai Irānas prezidentu nodotu tiesāšanai Hāgas Starptautiskajai tiesai.

Irānas līderis vairākkārt izteicis draudus Izraēlai, sakot, ka tā jānoslauka no pasaules kartes un apgalvojis, ka šī valsts ir audzējs, kas ir jāizgriež no cilvēces vēstures.

M.Hazē savā protesta vēstulē sacīja, ka Irāna nekad nav apdraudējusi citas nācijas, bet "nevilcināsies, lai aizsargātu savu teritoriju un iedzīvotājus no jebkādiem uzbrukumiem".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits