Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Īrijā nogalināts iespējamais Baibas Saulītes slepkavības organizētājs

Īrijā piektdienas vakarā nogalināts viens no valsts brutālākajiem noziedzīga grupējuma līderiem Ēmons Dunne, kurš, pēc izmeklētāju domām, varētu būt pirms trim gadiem nogalinātās latvietes Baibas Saulītes slepkavības organizētājs, vēsta laikraksts "Sunday Independent".

33 gadus vecais Dunne bija Dublinas galvenā narkotiku grupējuma līderis un tiek turēts aizdomās par līdzdalību vismaz 17 slepkavībās.

Pēc Īrijas policijas novērtējuma, Dunne tiek uzskatīts par Baibas Saulītes slepkavības pasūtītāju. Saulītes nogalināšanai viņš nolīga profesionālu slepkavu, kas pieder pie kādas bēdīgi slavenas Limerikā dzīvojošas noziedzīgas ģimenes.

Kā jau ziņots, divu bērnu māmiņa Baiba Saulīte tika nošauta 2006.gada 19.novembrī pie savas mājas durvīm Īrijas pilsētā Svordsā.

Saulīte kopā ar diviem draugiem bija izgājusi uzsmēķēt pie savas mājas durvīm. Viņiem pietuvojās viens vīrietis, kurš uz Saulīti raidīja vairākus šāvienus, nogalinot viņu uz vietas. Slepkava kopā ar sabiedroto aizbēga no notikumu vietas melnā automašīnā "BMW 520", kas vēlāk netālu atrasta sadedzināta.

Kaut arī izmeklēšanas gaitā saistībā ar Saulītes slepkavību tika aizturēti vairāk nekā 20 cilvēki, nevienam apsūdzības tā arī netika izvirzītas.

Kā raksta Īrijas laikraksti, Saulītes slepkavības izmeklēšanas lieta ir sarežģīta, jo tā ir cieši saistīta ar liela Īrijas krimināla grupējuma darbības atklāšanu.

Dunne tika nogalināts piektdienas vakarā Dublinā. Viņš kopā ar aptuveni 40 ģimenes locekļiem un paziņām atradās bārā, kurā ienāca divi slepkavas, kas devās pie Dunnes un atklāja uguni uz viņu. Dunne nogalināts ar sešiem šāvieniem pakausī.

Abi uzbrucēji pēc tam aizbēga automašīnā, kas viņus ar diviem sabiedrotajiem gaidīja pie bāra.

Kaut arī bārs bija pilns ar Dunnes biedriem, no kuriem daudzi bija arī bruņoti, neviens nemēģināja stāties ceļā slepkavām un pēc apšaudes aizbēga.

Kā liecina izmeklētāju savāktā informācija, Dunne slepkavošanas sēriju sāka pirms pieciem gadiem. Organizētās noziedzības pasaulē viņš sākotnēji parādījās kā Finglāsas narkotiku grupējuma līdera Martina Hailenda tuvs sabiedrotais, taču pēc neilga laika Dunne un vēl vairāki Hailendam pakļauti noziedznieki viņu nogalināja.

Kopš tā laika Dunne veicis un organizējis virkni slepkavību, nogalinot virkni viņam naidīgu vai nepaklausīgu noziedznieku, kā arī potenciālos informācijas sniedzējus.

Kā norāda Īrijas policija, Dunnes aktivitāšu dēļ 2009.gads kļuva par asiņaināko organizētās noziedzības gadu Īrijas vēsturē. Ar viņu saistītas vismaz deviņas no pērn veiktās 31 slepkavības, kas notikušās organizētās noziedzības grupējumu savstarpējā naidīguma dēļ.

Pagājušā gada asinsizliešanu aizsāka 2008.gada novembrī pie Īrijas krastiem konfiscētā jahta ar 1,7 tonnām kokaīna, kā "ielas vērtība" bija 500 miljoni eiro (351 miljons latu). Kokaīna krava bija iegādāta tieši no kolumbiešiem, kas saistīti ar narkotiku kontrabandistu un teroristu grupējumu FARC. Narkotiku kravu bija pasūtījis viens no prominentākajiem Dublinas noziedzīga grupējuma vadītiem, kuram tajā laikā bija pakļauts Dunne.

Lai varētu izpildīt savas finanšu saistības kolumbiešiem, viņš lika Dunnem sākt kampaņu, terorizējot narkotiku dīlerus, kas bija parādā grupējumam. Dunne atpirka parādus no citiem lielajiem dīleriem un nosūtīja savus cilvēkus naudas iekasēšanai no parādniekiem ar iebaidīšanas, sišanas un spīdzināšanas palīdzību.

Slepkavības turpinājās arī šogad ar liela heroīna un kokaīna izplatītāja nogalināšanu, kas jau vairākus gadus konfliktēja ar Dunni.

Īrijas policija vairākkārt mēģinājusi saukt viņu tiesas priekšā par atsevišķiem, taču bez panākumiem. Viņš arī sūtījis draudu vēstules virknei Īrijas mediju, brīdinot izvairīties no "viņa apmelošanas" rakstos.

Īrijas prokuratūra pret Dunni savākusi apjomīgu lietu un gatavojās sākt pret viņu tiesas procesu apsūdzībās par noziedzīga grupējuma vadīšanu. Šādas apsūdzības ļautu izvirzīt Īrijas jaunais likums organizētās noziedzības apkarošanai.

Īrijas policija Dunnes nogalināšanu vērtēja kā vienu no profesionālākajām slepkavībām valstī pēdējos gados.

Viņa slepkavība varētu būt atriebība par jebkuru no slepkavībām, ar kuru Dunne bija saistīts. Tomēr policija uzskata, ka Dunnes slepkavību visdrīzāk pasūtījuši viņa paša sabiedrotie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits