Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Izgāzušās sarunas par Kadafi atbalstošo pilsētu padošanos nemierniekiem

Lībijas nemiernieki nav spējuši vienoties ar Muamara Kadafi piekritējiem par Banivalidas pilsētas, kurā, iespējams, atrodas pats gāztais valsts līderis, kapitulāciju, vēsta Associated Press, atsaucoties uz nemiernieku pārstāvi Abdullu Kanšilu (Abdullah Kanshil).

Svētdien, 4. septembrī, nemiernieki izvirzīja Banivalidas aizstāvjiem ultimātu, vai nu padoties, vai arī tiks sākts uzbrukums pilsētai. Priekšlikumu turpināt sarunas ar noteikumu, ka nemiernieki ienāks pilsētā bez ieročiem, M. Kadafi pretinieki noraidījuši, taču arī uzbrukumu pagaidām nav sākuši. Nemiernieku stāvokli sarežģī fakts, ka Banivalidā pie varas atrodas ietekmīgā Varfallas cilts, kas ir lielākā Lībijā un apvieno apmēram miljonu cilvēku.

Tomēr, pēc A. Kanšila vārdiem, nemiernieku armijas kaujinieki ir gatavi sākt uzbrukumu pilsētai, līdzko tiks saņemta atbilstoša pavēle. Vienlaikus viņi centīšoties "nepieļaut asinsizliešanu".

Iepriekš tika ziņots, ka Banivalidā varētu būt patvēries pats Muamars Kadafi un viņa vecākais dēls Saifs al Islāms. Kā vēsta AFP, ļoti ticams, ka viņiem pievienojušies vēl divi M. Kadafi dēli – Saadi un Mutasims.

Pēdējās dienās NATO aviācija intensīvi bombardē Banivalidas apkaimi, pateicoties kam nemierniekiem izdevies bez cīņas ieņemt vairākus stratēģiskos punktus pilsētas tuvumā. Tāpat NATO aviācija veic uzlidojumus nemiernieku ielenktajai Sirtei – Muamara Kadafi dzimtajai pilsētai, kuras aizstāvjiem 3. septembrī tika izvirzīts ultimāts padoties nedēļas laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits