Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Izmeklētāji meklē atbildes uz traģisko Sanfrancisko aviokatastrofu

Izmeklētāji no Vašingtonas un Seulas svētdien steidzās uz Sanfrancisko, lai meklētu atbildes uz traģisko aviokatastrofu. Dienvidkorejas aviokompānijas Asiana Airlines lidmašīna Boeing 777, kas bija ceļā no Seulas, nosēšanās laikā avarēja Sanfrancisko lidostā, prasot divu cilvēku dzīvību, bet ievainojumus guva vairāk nekā 180 pasažieru.

«Mēs jutām, ka kaut kas nav kārtībā,» aģentūrai AP stāstīja Vedpals Sings, kuram avārijā lauzts atslēgas kauls un traumēta roka. «Tas ir brīnums, ka mēs izdzīvojām.»

Boeing 777 pēc 10 stundu lidojuma nosēdās Sanfrancisko, taču līdz šim nenoskaidrotu iemeslu dēļ avarēja. Aculiecinieki stāstīja, ka lidaparāts pirms nosēšanās neierasti svārstījies un tā astes gals atsities pret zemi un atdalījies.

«Varēja dzirdēt sprādziena troksni, un pēc tam parādījās milzīgs, taču īslaicīgs uguns uzplaiksnījums,» CNN sacīja Entonijs Kastorāni, kurš avāriju redzēja no netālās viesnīcas istabiņas loga.

Fotogrāfijās, ko ar mobilajiem tālruņiem uzņēma avārijā izdzīvojušie, redzams, kā pasažieri pa avārijas izejām steigā pamet lidmašīnu. Pēc tam lidaparātu apņēma biezi dūmi, un vēlāk redzams uguns izpostīts vraks.

«Mums laimējies, ka ir tik daudz izdzīvojušo,» Sanfrancisko mēru Edu Lī citēja USA Today. «Varēja būt daudz ļaunāk.» Lidmašīnā atradās 291 pasažieris un 16 apkalpes locekļu. Gājušas bojā divas pusaudžu vecuma ķīnietes, kuras sēdēja lidaparāta aizmugurē. Ap 180 cilvēkiem hospitalizēti, no tiem 49 guvuši nopietnus ievainojumus, bet piecu stāvoklis raksturots kā kritisks.

«Šobrīd mēs domājam, ka vainojamas nav ne dzinēja, ne kādas citas tehniskas problēmas,» ziņoja Asiana Airlines. Taču kompānijas pārstāvji atturējās norādīt, ka vainojami varētu būt piloti. Lidaparātu vadījuši pieredzējuši profesionāļi.

Izmeklētāji apgalvo, ka netiek izslēgts neviens no iespējamiem avārijas iemesliem, taču ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) noraidījis terora akta iespējamību. Tā ir pirmā lidaparāta modeļa Boeing 777 avārija, kurā ir bojāgājušie. Modelis tiek izmantots jau kopš 1995. gada un lielākoties kalpo starpkontinentāliem lidojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits