Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Izraēlā izceļas sadursmes starp policiju un dzimumu segregācijas piekritējiem

Izraēlas pilsētā Beitšemešā pie Jeruzālemes pirmdien izcēlās sadursmes starp policiju un vairākiem simtiem ultraortodoksālo jūdaistu, kas rīkoja kampaņu par vīriešu un sieviešu segregāciju, un to gaitā tika viegli ievainots viens policists un aizturēti vairāki kampaņas dalībnieki.

Policija ir pastiprinājusi patruļas Beitšemešā pēc nemieriem, kurus izraisījusi sieviešu diskriminācija, ko šajā pilsētā uzspiež radikāli ortodoksālie jūdaisti.

Ultraortodoksālie pilsētas iedzīvotāji sadursmju gaitā apmētāja policistus un televīzijas žurnālistus ar olām un akmeņiem, kā arī aizdedzināja atkritumu urnas. Viens policists tika viegli ievainots ar mestu akmeni.

Policija bija novākusi vairākus plakātus, kuros pieprasīta stingra dzimumu segregācija, bet demonstranti tos vēlāk atlika atpakaļ.

Svētdien Beitšemešā notika uzbrukums televīzijas komandai, kas filmēja izkārtni ar norādījumu sievietēm šķērsot ielu pirms iešanas garām sinagogai. Citās izkārtnēs tika pieprasīts sievietēm ģērbties "atturīgā" apģērbā ar garām piedurknēm un svārkiem līdz puslielam.

Sekulāro jūdaistu aktīvisti plāno otrdienas vakarā rīkot demonstrāciju Beitšemešā pret ultraortodoksālo piespiešanu un vardarbību un cer, ka šajā demonstrācijā būs ap 10 tūkstošiem dalībnieku. Ir ziņots, ka tajā piedalīsies arī daļa ultraortodoksālo jūdaistu, lai distancētos no ''ekstrēmistiem".

Beitšemešā no apmēram 80 tūkstošiem iedzīvotāju vairākums ir reliģiozi ebreji, starp kuriem ir daudz ultraortodoksālu jūdaistu. Izraēlā apmēram 10% iedzīvotāju ir ultraortodoksālie jūdaisti, bet viņu īpatsvars strauji pieaug augstas dzimstības dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits